"Ainoa asia mihin emme voi vaikuttaa, on sää"

Itä-Suomen yliopiston Kuopion kampuksen tohtoripromootion suunnittelu on edennyt millintarkasti. Ainoa asia, mihin emme voi vaikuttaa, on sää, toteaa promootiotoimikunnan puheenjohtaja, professori Tomi-Pekka Tuomainen.

Aspekti 31.5.2015

Millaista on akateeminen kiusaaminen? Välivuoden voi hyödyntää opiskellen. Huonokuuloisuutta käsittelevässä sarjassa aiheena melu ja kuulonsuojelu. Miten voi metsäala, miten alalle saadaan tekijöitä? Pyhän kolminaisuuden päivä on uskontunnustuksen päivä.

Pyhän kolminaisuuden päivä on uskontunnustuksen päivä

Sunnuntaina vietetään pyhän kolminaisuuden päivää. Kuten päivän nimikin kertoo, kyse on pyhästä kolminaisuudesta – eli Jumalan kolmiosaisesta olemuksesta: isästä, pojasta ja pyhästä hengestä.

Vaali kuuloasi!

Nuorten saamat kuulovammat ovat lisääntyneet vapaa-ajan melun, kuten liian kovalla voimakkuudella korvakuulokkeista kuunnellun musiikin vuoksi. – Moni on hankkinut itselleen kuulon aleneman tai tinnituksen näillä soittimilla, toteaa yliopisto-opettaja Pekka Matilainen. Miten kuuloa voi ja pitää suojella?

Lihavuuteen liittyvä rasvamaksa kuriin statiineilla

Kolesterolia alentavien lääkkeiden statiinien käyttö suojaa ei-alkoholiperäisen rasvamaksataudin etenemiseltä, osoitti eurooppalainen monikeskustutkimus. Suomesta tutkimukseen osallistuivat Itä-Suomen yliopisto ja Kuopion yliopistollinen sairaala.

Santtu Mikkonen odottaa arvokasta ja iloista promootiotapahtumaa

Itä-Suomen yliopiston Kuopion kampuksen tohtoripromootiossa vihitään kesäkuun alussa 146 Itä-Suomen yliopistossa tai Kuopion yliopistossa väitellyttä tohtoria sekä 12 kunniatohtoria.
Yksi promovoitavista on tutkijatohtori Santtu Mikkonen, joka odottaa arvokasta, mutta iloista promootiotapahtumaa.