Iloisia perheuutisia – sitruunavästäräkki pesi Kuopiossa

Pohjois-Savon pesimälinnustoon lisättiin kuluvana kesänä uusi laji, kun sitruunavästäräkki löysi kodin Kuopion Riistavedeltä. Sitruunavästäräkki on maamme uusimpia pesimälajeja, laji on leviämässä meille idästä. Pohjois-Savossa sitruunavästäräkki on havaittu aiemmin vain seitsemän kertaa.

Työstä palautumista voidaan edistää pienin muutoksin

Sairaanhoitajat palautuvat vuorotyöstä paremmin, kun nopeita siirtymiä työvuorojen välillä vähennetään, osoitti tuore tutkimus. Tulosten perusteella työvuorojen muuttaminen ergonomisemmiksi paransi hoitajien palautumista työstään. Vuorotyön tekeminen voi lisätä monien sairauksien, kuten sydän- ja verisuonitautien riskiä.

Aspekti 5.7.2015

Arki luo turvaa myös konfliktialueella. Urheilu puhuttaa tätä urheiluhullua kansaamme aina, oli sitten tarjolla menestystä tai kirveleviä tappioita. Miten sitten saataisiin enemmän sitä menestystä? Marttyyrikuolemat loivat apostolien päivän, mutta millainen sanoma siihen kätkeytyy?

Apostolien päivä on Jeesuksen valitsemien muistopäivä

Marttyyrikuolemat loivat apostolien päivän, mutta millainen sanoma siihen kätkeytyy?
– Ylipäätään se, että muistamme uskosta todistamista ja sitä että me kaikki olemme Jeesuksen kutsumia kristittyjä ja todistamme kukin omalla tavallamme siitä uskostamme, kiteyttää rovasti Raili Pursiainen.

Aspekti 28.6.2015

Miten idän ja lännen välien kiristyminen näkyy ihmisten välisessä kanssakäymisessä? Suomen ja Venäjän välillä oli harmoninen symbioosi aina 1800-luvun lopulle asti. Mitä sen jälkeen tapahtui?

Tutkijanuran ongelmat jatkuvat yliopistouudistuksesta huolimatta

Yliopistouudistus ei ole onnistunut korjaamaan tutkijanuraan liittyviä ongelmia, todetaan tuoreessa tutkimuksessa. Yliopistolakiuudistuksen yhtenä tavoitteena oli yliopistojen henkilöstöpolitiikan parantaminen sekä tutkijanuran houkuttelevuuden lisääminen.