Aspekti 21.6.2015

Miltä näyttää Alzheimerin taudin ennaltaehkäisyn resepti? Tutustuminen, läheisyys, vertaistuki, yhteisöllisyys – näiden syntyminen vaatii joskus pientä auttamista. Toimiiko onnellisuus elämän päämääränä, mikä on elämän tarkoitus? Juhannusta vietetään Johannes Kastajan muistoksi, mutta ken oli tämä päänsä menettänyt tulisieluinen julistaja?

Juhannusta vietetään tulisieluisen julistajan muistoksi

Juhannuksena Suomessa vietetään keskikesän juhlaa yöttömässä yössä. Mutta moniko meistä muistaa, että juhannuskin on kirkollinen juhlapyhä? Juhannusta vietetään Johannes Kastajan muistoksi, mutta ken oli tämä päänsä menettänyt tulisieluinen julistaja?

Miltä näyttää Alzheimerin taudin ennaltaehkäisyn resepti?

Etenevät muistisairaudet ovat jo nyt ja etenkin tulevaisuudessa valtava kansanterveydellinen ja – taloudellinen haaste. Lohdullista on, että tuoreet tutkimushavainnot osoittavat muistihäiriöiden ennaltaehkäisyn olevan mahdollista. Miltä näyttää Alzheimerin taudin ennaltaehkäisyn resepti?

Aspekti 14.6.2015

Lumalla Suomi Nousuun? Savonian kouluruokaprojektissa pyritään uudistamaan kouluruokailua ja ruokailutiloja. Toimiiko onnellisuus elämän päämääränä? Onnellisuutta pohditaan Filosofiakahvilassa. Tarvitseeko liikunnan olla kuormittavaa?

LUMAlla Suomi nousuun?

– Lapset eivät jostain syystä ole riittävän kiinnostuneita näistä aineista. On selkeitä merkkejä siitä, että myös osaamisen taso on menossa alaspäin esimerkiksi matematiikassa, kertoo matemaattis-luonnontieteellisten aineiden opetusta kehittävän LUMA-keskus Suomen johtokunnan puheenjohtaja, apulaisprofessori Pekka Hirvonen.

Aspekti 7.6.2015

Halpaa, mutta herkullista kouluruokaa. Kuopion tohtoripromootiossa vihittiin kaikkiaan 146 tohtoria, enemmän kuin missään aikaisemmassa Kuopion kampuksen promootiossa. Lisäksi vihittiin 12 kunniatohtoria. Filosofiakahvilassa puhutaan hyveistä ja hyve-etiikasta.