Aspekti 2.8.2015

Tarvitsemme arkea, sujuvaa sellaista, välillä vähän kiirettäkin. Filosofiakahvilassa pohditaan omistamista filosofisena ongelmana. Voiko Jumalaa brändätä? Tai pitäisikö kirkkoa brändätä, jotta sen vetovoia säilyisi?

Lisävaloa sikiön altistumisen arviointiin

Sikiö altistuu kohdussa lukemattomille aineille istukan kautta. Sikiöaikaisen altistumisen seurauksena voi olla epämuodostumia, fyysisiä ja psyykkisiä kehityshäiriötä sekä syöpää, joka ilmenee myöhemmin elämän aikana.

Aspekti 26.7.2015

Ovatko puheet ilmastonmuokkauksesta science fictionia vai jo olemassa olevaa arkea? Filosofiakahvilassa tutustutaan nykyaikaisen taloustieteen isänä pidetyn Adam Smithin käsityksiin moraalifilosofiasta sekä yhteiskuntafilosofiasta ja taloudesta. Millaisia tukitarpeita on sisäkorvaistutteen saaneilla lapsilla?

Aspekti 19.7.2015

Seikkailijan etiketti auttaa vieraiden kulttuurien kohtaamisessa. Yksityisomaisuus ja yhteisomaisuus: filosofiasta globaalipolitiikkaan. Onko sähkösavuke lopettamista tai vähentämistä ajattelevalle hyvä vaihtoehto? Kirkastussunnuntain merkitys?

Kirkastussunnuntai, Kristuksen kirkastumisen päivä

Kirkastussunnuntaita, toiselta nimeltään Kristuksen kirkastumisen päivää, vietetään kahdeksantena sunnuntaina helluntaista. Tänä vuonna päivä sijoittuu sunnuntaille 19. heinäkuuta. Suomessa kirkastussunnuntaita on vietetty 1500-luvulta lähtien. Mutta mikä on kirkastussunnuntain merkitys?

Aspekti 12.7.2015

Museotyö on ennaltaehkäisevää konservointia. Hydrolinen tiloihin Siilinjärvelle on rakennettu robottiteknologiaa sisältävä teollisuusautomaation oppimisympäristö. Yksityisomaisuus ja yhteisomaisuus: filosofiasta globaalipolitiikkaan.