K-blogiNuorta mediaa -sivustoViittomakieltä käsittelevä sivusto
 
     

Lukihäiriöstä pääsee eroon!


Pohjois-Savossa lukihäiriöstä kärsiviä ihmisiä auttaa Lapinlahdella toimiva kuntoutuskeskus. Sen toiminnanjohtaja Hannu Hätinen on elävä esimerkki siitä, miten asiantunteva ja oikea kuntoutus voi auttaa ongelmasta kärsivän ihmisen uuden elämän alkuun. 

Hänen mukaansa suurimmat ongelmat tulevat eteen kouluiässä, jolloin oppilas pyrkii usein salaamaan lukihäiriönsä mitä erilaisimmin keinoin. Työelämässäkään ei ole aina helppoa. Samoin lukihäiriö voi vaikuttaa jopa ihmisen harrastusten valintaan. Aiheeseen perehdymme pääosin Hannu Hätisen omakohtaisten kokemusten kautta, mutta aluksi selvitämme, millaisia tutkimuksia niin meillä kuin maailmallakin on tehty lukihäiriöistä.

kuuntelekuuntele Kesto 6'20"


Seuraavassa Hannu Hätinen kertoo omakohtaisia kokemuksiaan kouluun lähdöstä ja silloisista vaikeuksista pysyä luokan mukana. Sitä ennen hän vastaa kysymykseen, miten lukihäiriö voi heijastua jopa ihmisen vapaa-aikaan.

 
kuuntelekuuntele Kesto 4'11"
     
Mikäli lukihäiriöstä ei pääse eroon nuorena, ongelma seuraa myös työelämään. Hannu Hätisen kokemukset osoittavat, että kuntoutuksella voi päästä uuden elämän alkuun. Tässä hänen huikea selviytymistarinansa.  
kuuntelekuuntele Kesto 10'13"

Pohjois-savolaisia lukihäiriöstä kärsiviä ihmisiä auttaa siis Lapinlahdella kotipaikkaansa pitävä kuntoutuskeskus. Sen asiakaspiiri laaja sen vuoksi, että keskuksen henkilökunta vierailee säännöllisesti myös Kuopiossa ja muissa ympäristökunnissa.

Ylä-Savolaiset käyvät puolestaan kuntoutuksessa Lapinlahden toimipisteessä. Asiasta enemmän Hannu Hätinen.

kuuntelekuuntele Kesto 2'13"

 

 

 

Toimittaja, kuvat: Juha Halonen

Haastateltavat:

  • Toiminnanjohtaja Hannu Hätinen, Lukihäiriöisten kuntoutuskeskus

19.1.2004
Anna palautetta toimitukselle, nimi ja sähköpostiosoite vapaehtoisia:

Nimi:

Sähköposti: