K-blogiNuorta mediaa -sivustoViittomakieltä käsittelevä sivusto
 
     

Arkkiatri patistaa kuntia yhteistyöhön

Itä-Suomen lääketiedepäivillä vieraillut arkkiatri Risto Pelkonen on huolissaan pienten paikkakuntien lääkäripulasta. Ulkomaalaisten lääkäreiden rekrytointi ei arkkiatrin mielestä ole ongelman ratkaisu. Suomessa koulutetaan riittävästi lääkäreitä maan tarpeisiin.

     

Hänen mielestään kuntien tulisi panostaa lääkäreiden työoloihin. Myös kuntien välisellä yhteistyöllä voidaan turvata lääkäripalveluiden saatavuus maaseudulla, sanoi Pelkonen Kantin haastattelussa.

kuuntelekuuntele Kesto 4'27"

Pelkonen kommentoi myös syksyllä jatkunutta keskustelu niin kutsutusta tohtoritehtailusta. Pelkosen mukaan väitöskirjojen määrä ei ole ongelma, jos ne ovat laadukkaita.

 
Arkkiatri Risto Pelkonen.
     

Suomalainen lääketiede voi Pelkosen mukaan tänään hyvin. Suomalainen lääketiede on maailman eturivissä ja tämä taso tulee säilyttää. Yhtenä sen edellytyksenä Pelkonen näkee, että yliopistosairaaloista ei tule vain palveluita tuottavia laitoksia. Edellytyksiä tieteelliselle tutkimukselle ei saa vaarantaa. Jos niin käy, niin huonosti käy Suomen lääketieteelle, varoittaa Pelkonen.

Arkkiatri epäilee myös ensi vuonna voimaan astuvan hoitotakuun onnistumista.

 

 

kuuntelekuuntele Kesto 3'48"

kuuntelekuuntele Kesto 4'15"


Katso myös:

Toimittaja, kuvat: Kari Salmela

Haastateltavana:

  • Arkkiatri Risto Pelkonen

30.9.2004
Anna palautetta, nimi ja sähköpostiosoite vapaehtoisia:

Nimi:

Sähköposti: