K-blogiNuorta mediaa -sivustoViittomakieltä käsittelevä sivusto
 
     

Ihminen unohtuu työelämän muutosvauhdissa

Miksi meillä ei arvosteta perheyrityksiä, jotka ovat sopeutuneet muuttuneisiin tilanteisiin niin, ettei niistä nouse otsikoita laajoista irtisanomisista?
Miksi meillä taas arvostetaan niin kutsuttuja yritysten saneerausjohtajia?

     
Kuva: Kari Salmela
Toiminnanjohtaja Pirkko Lahti
 

Hyviä kysymyksiä, jotka Suomen Mielenterveysseuran toiminnanjohtaja Pirkko Lahti esitti puhuessaan Iisalmessa Savonia AMK:n täydelle auditoriolle.
Lahti kertoi myös mielipiteensä työelämän jatkuvan muutoksen opista, joka on hänen mukaansa väärä oppi.

kuuntele Kesto 7'40"
     

Suomi on tänä päivänä arvostusten supermarket, sanoi Pirkko Lahti. Uskontoja, arvoja, trendejä voi poimia kuin marketin hyllyltä. Kaikki asiat ovat tuotteistettuja. Politiikka, liikunta ja aatteet ovat tuotteistettuja. Kaikki on kaupan, tuskaili Lahti.

     
Yli kaksi vuosikymmentä Mielenterveysseuran palveluksessa ollut Lahti jää eläkkeelle ensi kesänä. Suomi on hänen mukaansa muuttunut tänä aikana. Maa on koventunut ja kaupallistunut. Mielenterveysasioista puhutaan kyllä enemmän, mutta keinot ovat kapeutuneet. Maailma on tullut kovemmaksi, työelämän muuutosvauhti on raju, ihminen unohtuu.  
kuuntele Kesto 8'08"
     
Yksi Suomen tuoreimmista mielenterveysseuroista on Ylä-Savon mielenterveysseura. Syksyllä perustettu, Iisalmesta käsin toimiva yhdistys pyrkii ennalta ehkäisemään ongelmia ja edistämään mielen terveyttä.
     

Seuraavassa puheenjohtaja Arja-Sisko Kainulainen ja sihteeri Nina Heiskanen kertovat seuran toiminnasta. Ensin Arja-Sisko Kainulainen.

 
kuuntele Kesto 3'10"
Kuva: Kari Salmela
Arja-Sisko Kainulainen
 
Kuva: Kari Salmela
Nina Heiskanen
 


Toimittaja: Kari Salmela

Haastateltavana:

  • Toiminnanjohtaja Pirkko Lahti, Suomen mielenterveysseura
  • Puheenjohtaja Arja-Sisko Kainulainen, Ylä-savon mielenterveysseura
  • Sihteeri Nina Heiskanen, Ylä-savon mielenterveysseura

3.5.2006