K-blogiNuorta mediaa -sivustoViittomakieltä käsittelevä sivusto
 
     

Ainutlaatuiset puhdastilat
valmiina tositoimiin

 

Pohjois-Euroopan ainoat lääketeollisuuden puhtausvaatimusten mukaiset puhtaat koulutustilat ovat valmistuneet Kuopion Biotekniaan. Savon ammatti- ja aikuisopiston vetämän Puhdastila-hankkeen puitteissa rakennettuja uusia tiloja käytetään paitsi koulutustarkoitukseen myös yritysten tutkimus- ja kehittämistarpeisiin.

 

valtiovarainministeri Jyrki Katainen tutustuu puhdastiloihin projektipäällikkö Sirkka Malmiojan opastuksella. Kuvaaja: Sisko Seppä.

     

Projekti-insinööri Sasu-Rissanen

 

Uusissa tiloissa on mahdollista toteuttaa puhdastilatyöskentelyyn liittyvää koulutusta tilojen siivoamisesta ja ylläpidosta aina tutkimustoimintaan saakka.

Mutta miltä valmiit tilat näyttävät ja mitä erityistä puhdastilatekniikan rakentaminen ja ylläpitäminen vaativat? Projekti-insinööri Sasu Rissanen Savon ammatti- ja aikuisopistosta:

kuuntelekuuntele Kesto 4'16"
     

Puhdastilojen rakentaminen on ollut alueen opetustoimijoiden sekä alan yritysten yhteinen voimannäyttö. Puhdastila-hanketta on toteutettu yhteistyössä Kuopion kaupungin, yliopiston, KYS:n, Savonia-amk:n ja Pelastusopiston kanssa. Mukana on ollut myös puolenkymmentä yritystä.

Toimitusjohtaja Timo Ristola Ark Therapeutics Oy:stä on varsin tyytyväinen, että GMP-luokituksen mukaiset puhdastilat on saatu Kuopioon.

kuuntelekuuntele Kesto 3'30"
 

Toimitusjohtaja Timo Ristola sekä valtiovarainministeri Jyrki Katainen suorittivat puhdastilojen käyttöön vihkimisen 28.5.2007. Kuvaaja Sisko Seppä.


Katso myös:

Puhdastila-hanke yhdistää toimijat toiselta asteelta yliopistoon
kantti.net

Kuopioon rakennetaan ainutlaatuista puhdastilakoulutustilaa
kantti.net

Toimittaja: Anne Haapalainen

Haastateltavana:

  • Projekti-insinööri Sasu Rissanen, Savon ammatti- ja aikuisopisto
  • Toimitusjohtaja Timo Ristola, Ark Therapeutics Oy

28.6.2007
Anna palautetta, nimi ja sähköpostiosoite vapaehtoisia:

Nimi:

Sähköposti: