K-blogiNuorta mediaa -sivustoViittomakieltä käsittelevä sivusto
 
     

Vuoden opettaja jakaa toivoa

Yliopisto-opettajan täytyy omata laaja tietoperusta ja olla asiantuntija omalla alallaan. Tärkeitä meriittejä ovat myös pedagogiset ansiot. Mutta ennen kaikkea opettajan pitää olla ”hyvä tyyppi”, innostava ja myönteinen sekä itsensä likoon laittava. Näin määrittelee hyvän opettajan ansioita Kuopion yliopiston ylioppilaskunta valitessaan tämän vuotista Vuoden opettajaa.

  Kuva: Anne Haapalainen
     
Lehtori Jari Kylmä
 

Vuoden opettajaksi juuri valittu hoitotieteen laitoksella työskentelevä Jari Kylmä sanoo jakavansa opiskelijoille tiedon lisäksi myös toivoa. Toivo ja toivon dynamiikka ovat Kylmän tutkimustyön keskeisiä sisältöjä.

Mitä Vuoden opettaja ajattelee yliopistomaailman menosta ja miltä uraputkiopiskelu näyttää opettajan silmin?

kuuntelekuuntele Kesto 13'09"

     

Lehtori Jari Kylmä toteaa, että tutkijan ja opettajan roolit asuvat hänen tapauksessaan samassa työhuoneessa. Hän kertoo, että tutkimus ja opetus kulkevat yliopiston perustehtävän mukaisesti tiiviisti käsi kädessä.

 
kuuntelekuuntele Kesto 5'56"
     

Vuoden opettajaksi valittua Jari Kylmää on luonnehdittu toivon sanansaattajaksi. Toivo onkin yksi hänen keskeisimmistä tutkimuskohteistaan. Kylmä väitteli vuonna 2000 HIV-tartunnan saaneiden ja näiden läheisten toivon dynamiikasta.

     

Mutta miten toivoa voi määritellä? Entä miten toivo linkittyy toivottomuuden ja epätoivon tunteisiin?

 
kuuntelekuuntele Kesto 11'56"
     

Jari Kylmä on kiinnostunut toivosta myös hoitotyön menetelmänä. Hän on tarkastellut toivon dynamiikkaa muun muassa masentuneiden, kroonisesti sairaiden ja iäkkäiden näkökulmista.

     

Vieläkö toivossa riittää tutkittavaa?

 
kuuntelekuuntele Kesto 6'37"


Katso myös:

Toimittaja: Anne Haapalainen

Haastateltavana:

  • Lehtori Jari Kylmä, Kuopion yliopisto

7.9.2006
Anna palautetta, nimi ja sähköpostiosoite vapaehtoisia:

Nimi:

Sähköposti: