Taitaja 2007 - Ammattiosaajat kilpasilla. Kuva: Anne Haapalainen
K-blogiNuorta mediaa -sivustoViittomakieltä käsittelevä sivusto
 
     

Vuoden väitös -kunniamaininnat Sanna Pasonen-Seppäselle ja Anas Al Natshehille

Kuopion yliopisto jakaa vuosittain lukuvuoden avajaisissa vuoden väitöskirja-tunnustuspalkinnon, jonka voi saada yksi tai useampi vasta väitellyt tohtori. Tänä vuonna tunnustuspalkinto jaetaan kahdelle henkilölle. FT, solubiologi Sanna Pasonen-Seppäselle keinoihomallia käsittelevästä väitöskirjasta ja Anas Al Natshehille väitöskirjasta, joka käsittelee hiukkasten muodostusta ilmakehässä.

Kantin haastattelussa Sanna Pasonen-Seppänen.

  Kuva: Anne Haapalainen
     

Pasonen-Seppänen on kehittänyt keinoihomallin, joka on osoittautunut hyvin toimivaksi. Se vastaa ominaisuuksiltaan normaalia ihmisihoa useissa testiolosuhteissa ja tarjoaa luotettavan sekä edullisen vaihtoehdon, joilla voidaan korvata muun muassa eläinkokeita lääkeainetutkimuksissa.
Sanna Pasonen-Seppäsen väitöskirjatyö on herättänyt myös huomattavaa julkisuutta ja sitä käsiteltiin viime vuonna Helsingin Sanomien pääkirjoitusta ja TV-uutisia myöten. Siten se on tuonut myös myönteistä julkisuutta Kuopion yliopistolle. Sanna Pasonen-Seppänen jatkaa tutkimustaan Kuopion yliopistossa lääketieteellisen tiedekunnan post doctoral -tutkijana. Hänen tähtäimessään on oman tutkimusryhmän perustaminen.

Toinen vuoden vätöskirjoista on Anas Al Natshehin ympäristötieteen alaan kuuluva väitöskirja, joka käsittelee hiukkasten muodostusta ilmakehässä. Tutkimuksessa on sovellettu kvanttimekaanisia teorioita ja mallinnusta tutkimusalueeseen. Lähestymistapa on uusi ja tuloksilla on merkitystä kasvihuoneilmiön aiheuttaman ilmaston lämpenemiseen vaikuttavien ilmakehän hiukkasmekanismien tutkimisessa. Anas Al Natsheh työskentelee tällä hetkellä Kajaanin ammattikorkeakoulussa opettajana.

     
FT, solubiologi Sanna Pasonen-Seppänen
 

Sanna Pasonen-Seppäsen vuosi on ollut kiireinen. Väitöstutkimuksen julkistamisesta saakka kuopiolaistutkija on ollut tavan takaa median haastattelemana.

kuuntele Kesto 13'08"


Katso myös:

Toimittaja: Kari Salmela

Haastateltavana:

  • FT, solubiologi Sanna Pasonen-Seppänen, Kuopion yliopisto

7.9.2006