K-blogiNuorta mediaa -sivustoViittomakieltä käsittelevä sivusto
 
     

Ysiluokkalaisten vanhemmille tietoa korkeakoulumaailmasta

Kuopion yliopiston ja Savonia-ammattikorkeakoulun yhteinen vanhempainilta keräsi lokakuun alussa yliopistolle yli sata korkeakoulumaailmasta kiinnostunutta vanhempaa. Maakunnan yläkoulujen yhdeksäsluokkalaisten vanhemmille järjestetyn tilaisuuden tavoitteena oli kertoa ainevalintojen ja koulutusväylien merkityksestä myöhemmille korkeakouluopinnoille.

 


 

Opiskelijapalvelun päällikkö Tuija Pasanen

 

Kuopion yliopiston opiskelijapalvelun päällikkö Tuija Pasanen sanoo, että nyt ensimmäistä kertaa järjestetylle tilaisuudelle oli selvää kysyntää.

kuuntelekuuntele Kesto 4'50"

     

Opiskelijapalvelun päällikkö Tuija Pasasen mukaan mahdollisiin korkeakouluopintoihin pitäisi kiinnittää huomiota jo yläkoulussa. Esimerkiksi lukioaineita pitäisi valita niin, että niistä olisi hyötyä myöhemmin opiskelupaikkaa valittaessa.

Mutta millainen merkitys vanhemmilla on oman nuoren koulutusuran valinnoissa? Kysymykseen vastaa kuopiolainen ysiluokkalaisen äiti:

kuuntelekuuntele Kesto 2'57"

 
     
Loppuosa materiaalista lisätty päivityksen yhteydessä 17.10.2006.    
     

Opinto-ohjaaja Anne Siven

 

Kallaveden lukiossa opinto-ohjaajana työskentelevä Anne Siven kertoo, että opiskelupaikkaansa valitsevia yläkoulujen yhdeksäsluokkalaisia koetetaan tavoittaa monin keinoin.

kuuntelekuuntele Kesto 5'15"

     
Kuinka ratkaisevien valintojen edessä nuori on yhdeksännellä luokalla? Anne Siven haluaa muistuttaa, että lopullisia vääriä valintoja koulutuspaikan ja ainevalintojen suhteen ei oikeastaan ole, vaan suuntaa voi vaihtaa niin halutessaan.  
kuuntelekuuntele Kesto 5'20"


Toimittaja: Anne Haapalainen

Haastateltavana:

  • Opiskelijapalvelun päällikkö Tuija Pasanen, Kuopion yliopisto
  • Ysiluokkalaisen äiti
  • Opinto-ohjaaja Anne Siven, Kallaveden lukio

11.10.2006, päivitetty 17.10.2006
Anna palautetta toimitukselle, nimi ja sähköpostiosoite vapaehtoisia:

Nimi:

Sähköposti: