Humanismin Illat, vieraana Erkki Toivanen. Kuva: Kimmo Salvén
K-blogiNuorta mediaa -sivustoViittomakieltä käsittelevä sivusto
 
     

Valokuvataide tutuksi draaman keinoin

Valokuvataidetta tehdään koululaisille tutuksi draamallisilla vierailuilla kuopiolaisessa VB-valokuvakeskuksessa. Mestarivalokuvaaja Victor Barsokevitsch eli harrastajanäyttelijä Kari Turunen johdattaa lapset valokuvataiteen saloihin Victorin vieraana -opetuskokonaisuudessa.

Näyttelyssä kiertelyn ja Victor Barsokevitschin kotitaloon tutustumisen lisäksi kokonaisuuteen kuuluu opetusmateriaalia aiheen ennakko- ja jälkityöstämiseen koulussa.

  Kuva: Anne Haapalainen
     
Tavoitteena on kasvattaa lapsista kulttuurin kuluttajia ja madaltaa kulttuurin kuluttamisen kynnystä niin valokuvan, elokuvan, arkkitehtuurin kuin tanssinkin osalta, kertoo tuottaja-koordinaattori Mia Hakulinen Pohjois-Savon alueella toimivien kulttuurin aluekeskusten yhteistä Kulta-hankeesta.
     
Victorin vieraina kävivät Aurinkorinteen koulu 5 b-luokkalaiset Jenniina ja Heli opettajansa Vuokko Hassisen johdolla:  
kuuntelekuuntele Kesto 4'56"
 

Kulta-hanke on Pohjois-Savon alueella toimivien kulttuurin aluekeskusten yhteistyöhanke, jonka tavoitteena on luoda ja vakiinnuttaa aluekeskusten yhteisiä toimintamalleja. Hankkeessa ovat mukana VB-valokuvakeskus, ISAK ry - elokuvan aluekeskus, Lastenkulttuurikeskus Lastu sekä Tanssin aluekeskus Kuopio.


Toimittaja: Anne Haapalainen

Haastateltavana:

  • Tuottaja-koordinaattori Mia Hakulinen, Kulta-hanke
  • Opettaja Vuokko Hassinen, Aurinkorinteen koulu
  • Jenniina ja Heli Aurinkorinteen koulun 5 b-luokka

14.5.2007
Anna palautetta, nimi ja sähköpostiosoite vapaehtoisia:

Nimi:

Sähköposti: