Humanismin Illat, vieraana Erkki Toivanen. Kuva: Kimmo Salvén
K-blogiNuorta mediaa -sivustoViittomakieltä käsittelevä sivusto
 
     

Onko kaupallisen alan koulutus kohdallaan?

Kaupallisen alan koulutusta antavia yksiköitä tulisi vähentää ja kiinnittää aiempaa enemmän huomiota siihen, että syntyy monipuolisia ja kansainvälisesti kilpailukykyisiä yksiköitä. Näin todetaan ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen liiketoimintaosaamisen koulutusta ja tutkimusta selvittäen työryhmän raportissa, joka luovutettiin opetusministeri Sari Sarkkomaalle elokuun puolivälissä.

 


 
Kuva: Anne Heikkinen

Koulutuspäällikkö Esa Viklund

 

Liiketoimintaosaamisen korkeakoulutuksen mitoitus on tuoreen raportin mukaan kutakuinkin kohdallaan. Työryhmän mukaan yliopistojen aloituspaikkamäärä on sopiva, mutta ammattikorkeakoulujen tradenomi-opintojen aloituspaikkamäärästä osa tulisi siirtää ylempään ammattikorkeakoulututkintoon.

Itä-Suomen yliopiston osalta kauppatieteiden tutkinnonanto-oikeus jäi edelleen ilmaan, sillä työryhmä suosittaa Kuopion ja Joensuun yliopistojen jatkavat yhteistyötä Lappeenrannan teknisen yliopiston kanssa. Selvitysryhmä kannatta sitä vastoin yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen entistä vahvempaa paikallista ja alueellista yhteistyötä, vaikka näiden kahden koulutusmuodon perustehtävät halutaankin pitää ennallaan.


Mutta millaisin miettein valtakunnallisia selvityksiä luetaan koulutuksen järjestäjien taholla? Entä miten tuoreen selvityksenkin pontena ollut tarve korkeakoulutuksen rakenteellisesta kehittämisestä näkyy ammattikorkeakoulujen arjessa?

     

Kysymykseen vastaa koulutuspäällikkö Esa Viklund Savonia-ammattikorkeakoulusta.

 
kuuntelekuuntele Kesto 9'37"


Toimittaja: Anne Heikkinen

Haastateltavana:

  • Koulutuspäällikkö Esa Viklund, Savonia-ammattikorkeakoulu

4.9.2007
Anna palautetta, nimi ja sähköpostiosoite vapaehtoisia:

Nimi:

Sähköposti: