Humanismin Illat, vieraana Erkki Toivanen. Kuva: Kimmo Salvén
K-blogiNuorta mediaa -sivustoViittomakieltä käsittelevä sivusto
 
     

AVEKKI kouluttanut yli 3000 väkivallan uhan alla työskentelevää

Savonia AMK:n vetämästä AVEKKI-koulutuksesta on tullut menestystuote. Väkivallan ennaltaehkäisyyn ja hallintaan kehitettyä toimintamallia on opetettu jo 3000 tuhannelle, lähinnä sosiaali- ja terveysalalla työskentelevälle.

Alun perin pohjoissavolaisiin tarpeisiin kehitettyä AVEKKI-koulutusta on annettu runsaan kahden vuoden aikana eripuolilla maata, mm. Oulun kaupungin terveydenhuollon työntekijöille.

Savonian mukaan projekti on onnistunut yli odotusten. Työelämän ja oppilaitosten yhteistyö on toiminut hyvin.

 

Kuva: Kari Salmela

 
Kuva: Kari Salmela

Koulutuspäällikkö Marja Lappalainen

 

Erittäin suuren panoksen projektin kehittelyssä on ollut Kuopion yliopistollisen sairaalan ja Niuvanniemen sairaalan henkilöstö. Molemmissa sairaaloissa aihetta oli jo mietitty pitkälle ja projektissa saatuja kokemuksia on hyödynnetty.

Koulutusten ensisijaisena kohderyhmänä on sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstö, mutta se on sovellettavissa eri aloille mm. opetustyöhön sekä palveluammatissa toimiville, kerrotaan Savonia AMK:sta.

Toimintatapamalli kattaa niin oppilaitoksessa opiskelevat kuin työelämässä toimivat työntekijät. Pohjois-Savon alueen viiden sosiaali- ja terveydenhuollon oppilaitoksen opiskelijat saavat peruskoulutuksen jo opiskeluaikana ja työelämässä olevilla on mahdollisuus osallistua joko Savonia-ammattikorkeakoulun järjestämille kursseille, ostaa koulutusta omaan organisaatioon tai kouluttaa omia kouluttajia hoitamaan henkilöstökoulutukset. Nyt AVEKKI koulutuksen peruskoulutuksen käyneitä henkilöitä on hieman alle 3000 ja kouluttajapätevyyden on saanut 53 henkilöä. Projektin myötävaikutuksella on Itä-Suomen alueelle syntynyt 7 uutta työpaikkaa.

Projektin jälkeen toimintatapamalli siirtyy osaksi Savonia-ammattikorkeakoulun terveysalan Kuopion yksikön maksullista palvelutoimintaa ja projektissa mukana olleet organisaatiot ovat sitoutuneet kehittämään mallia.

Projekti on Itä-Suomen lääninhallituksen ja Euroopan sosiaalirahaston osittain rahoittama hanke.

     

Savonian maksullisen palvelutoiminnan näkökulmasta projekti on ollut kannattava, kertoo koulutuspäällikkö Marja Lappalainen Savonia-AMK:sta.

 
kuuntelekuuntele Kesto 5'42"


Katso myös:

Hoito- ja palvelualoille kehitetään toimintamallia uhkaavia asiakastilanteita varten
kantti.net

Toimittaja: Kari Salmela

Haastateltavana:

  • Koulutuspäällikkö Marja Lappalainen, Savonia AMK

15.9.2007
Anna palautetta, nimi ja sähköpostiosoite vapaehtoisia:

Nimi:

Sähköposti: