Humanismin Illat, vieraana Erkki Toivanen. Kuva: Kimmo Salvén
K-blogiNuorta mediaa -sivustoViittomakieltä käsittelevä sivusto
 
     

Savonia-ammattikorkeakoulu avasi lukuvuotensa

Savonia-ammattikorkeakoulussa vietettiin lukuvuoden 2007-2008 avajaisjuhlaa maanantaina 17.9.

Rehtori Veli-Matti Tolppi otti puheessaan kantaa muun muassa ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen yhteistyöhön ja työnjakoon. Hän toteaa, että opetusministeri Sari Sarkomaa on koulutusorganisaatioiden kanssa samoilla linjoilla korostaessaan yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen edelleen kehittämistä duaalimallin pohjalta. Hän tulkitsee opetusministerin viestiä niin, että opetuksessa ja tutkimus- ja kehitystyössä yhteensulautuminen ei ole sallittua, mutta tukipalveluissa se on suorastaan toivottavaa.

 

Kuva: Anne Heikkinen

 
Kuva: Juha Halonen

Rehtori Veli-Matti Tolppi

 

Itä-Suomessa ollaan siis Tolpin mukaan oikeilla linjoilla, sillä yhteistyö Savonia-ammattikorkeakoulun ja Kuopion yliopiston kanssa lähtee rakenteellisesta kehittämisestä tukipalveluissa, kun taas opetuksessa mm. yhteisiin opintojaksoihin ei ole pyritty.

Rehtori Tolppi kiinnitti avajaisjuhlan puheessaan huomiota myös muun muassa Kuopion kampuksen rakentamisen tärkeyteen sekä ammattikorkeakoulujen ylläpitomallien tulevaisuuden ratkaisuihin.

kuuntelekuuntele Kesto 6'25"

 

 
Kuva: Anne Heikkinen

Opettaja Ilkka Markkula

 

 

Savonia-ammattikorkeakoulun avajaisjuhlassa palkittiin opiskelijakunnan valitsema Vuoden opettaja. Vuoden opettajaksi valittu Ilkka Markkula toimii terveysalan Kuopion yksikössä anatomian ja fysiologian opettajana. Hän lupaa opiskelijoilleen oppiaineensa mukaisesti verta, hikeä ja kyyneleitä.

kuuntelekuuntele Kesto 5'42"
 

Avajaisjuhlassa annettiin myös kaksi tunnustusta erinomaisesta toiminnasta. Tunnustukset jaettiin innovatiivisen pedagogisen mallin kehittämisestä opettaja Seppo Räsäselle terveysalan Kuopion yksiköstä sekä Iisalmen tulosalueen MultiPro-työryhmälle. Tasa-arvon edistämisen kannustuspalkinto myönnettiin Iisalmen tulosalueella opettavalle Leena Huttuselle.


Toimittaja: Anne Heikkinen

Haastateltavana:

  • Rehtori Veli-Matti Tolppi, Savonia-ammattikorkeakoulu
  • Opettaja Ilkka Markkula, Savonia-ammattikorkeakoulu

18.9.2007
Anna palautetta, nimi ja sähköpostiosoite vapaehtoisia:

Nimi:

Sähköposti: