Humanismin Illat, vieraana Erkki Toivanen. Kuva: Kimmo Salvén
K-blogiNuorta mediaa -sivustoViittomakieltä käsittelevä sivusto
 
     

Teknologiateollisuuden työvoimapula kasvaa

Teknologiateollisuus ry:n selvityksen mukaan ala tarvitsee lähivuosina yksinomaan kone- ja metallialan ammatillisen tutkinnon suorittaneita työntekijöitä yli 1 300 vuosittain.

Rekrytointitarvetta lisää erityisesti suurten ikäluokkien siirtyminen eläkkeelle.
Itä-Suomessa oppilaitosten ja yritysten väliseen yhteistyöhön on kiinnitetty runsaasti huomiota.

Pohjois-Savon alue on yhtenä kohdealueena opetushallituksen kehittämisprojektissa, jossa yritysten tarpeet pyritään ottamaan huomioon entistä paremmin ammatillisen opetuksen suunnittelussa.

 

Kuva: Anne Heikkinen

 

Teknologiateollisuuden yritysten liikevaihto oli Pohjois-Savossa tämän vuoden tammi-maaliskuussa 34 prosenttia suurempi kuin viime vuonna samaan aikaan. Etelä-Savossa kasvua oli 20 prosenttia ja Pohjois-Karjalassa teknologiateollisuuden yritysten liikevaihto pysyi suurin piirtein edellisvuoden tasolla. Kaikissa maakunnissa liikevaihto on kuitenkin kasvanut tuntuvasti viimeisen viiden vuoden aikana.

Teknologiateollisuuden yrityksillä on henkilöstöä Itä-Suomessa yli 17 000 ja toimipaikkoja 2000. Vastaavat maakuntakohtaiset luvut ovat Pohjois-Savossa 7 500 / 850, Pohjois-Karjalassa 6 000/ 550 ja Etelä-Savossa 4 000 / 560.

Kasvava tarve ammattiosaajista lisää yritysten ja oppilaitosten yhteistyön merkitystä.
Erityisasiantuntija Timo Hahtala Teknologiateollisuus ry:n Kuopion toimistosta on huolissaan metallialan ammatilliseen koulutukseen hakeutuneiden suuresta keskeyttämisprosentista samaan aikaan kun erityisesti Itä-Suomessa kasvaa alan työvoimapula.

kuuntelekuuntele Kesto 4'20"

 


Toimittaja: Kari Salmela

Haastateltavana:

  • Toiminnanjohtaja Timo Hahtala, Teknologiateollisuus ry, Itä-Suomi

5.10.2007
Anna palautetta, nimi ja sähköpostiosoite vapaehtoisia:

Nimi:

Sähköposti: