K-blogiNuorta mediaa -sivustoViittomakieltä käsittelevä sivusto
 
     

Metsäsektorin koulutuksen ennakointi on mennyt pahasti metsään

Metsäsektorin koulutuksen ennakointi on mennyt pahasti metsään. Tähän tulokseen tuli metsäsektorin koulutuksen kehittämistä selvittänyt työryhmä muistiossaan, joka luovutettiin opetusministeri Sari Sarkomaalle tammikuun alussa. Muistiossa vaaditaan, että metsäkoneenkuljettajien, metsurien ja puutavara-auton kuljettajien sekä bioenergia-alalta valmistuvien määrää on lisättävä.

 


Tällä hetkellä metsäsektorilta valmistuu vuosittain noin 2 500 henkeä. Seuraavien vuosien aikana metsä-, puu- ja paperialan vuosittaiseksi rekrytointitarpeeksi arvioidaan noin 3000-3 500 henkeä. Alan osaajista tulee siis huutava pula. Määrällisesti merkittävimpiä lisäystarpeita on juuri toisen asteen ammatillisessa koulutuksessa, vähennystä suunnitellaan sen sijaan korkeakoulujen metsäalan koulutukseen.
 
 

 

Koulutuspäällikkö Kalle Hasa

   
   
   

Metsäalan koulutusta annetaan kahdessa yliopistossa, kahdeksassa ammattikorkeakoulussa sekä 27 ammatillisessa oppilaitoksessa.

Koulutuspäällikkö Kalle Hasa Savon ammatti- ja aikuisopiston metsä- ja luonto-opetuksen koulutusyksiköstä sanoo, että koulutuksen ennakoinnin epäonnistuminen ei ole vain metsätalouden, vaan koko yhteiskunnan ongelma: metsäteollisuuden bruttoarvo on Suomessa noin 20 miljardia euroa, joten alan osaajien puute näkyy myös kansantaloudessa.

kuuntelekuuntele Kesto 21'34"


 


Toimittaja: Anne Heikkinen

Haastateltavana:

  • Koulutuspäällikkö Kalle Hasa, Savon ammatti- ja aikuisopisto

17.1.2008
Anna palautetta, nimi ja sähköpostiosoite vapaehtoisia:

Nimi:

Sähköposti: