K-blogiNuorta mediaa -sivustoViittomakieltä käsittelevä sivusto
 
     

Uusitupa jatkaa Kuopion yliopiston rehtorina

Kuopion yliopiston nykyinen rehtori, kliinisen ravitsemuksen ja aineenvaihduntasairauksien professori Matti Uusitupa valittiin rehtoriksi myös seuraavalle toimikaudelle.

Uusituvan mukaan ylivoimaisesti tärkein haaste tulevalla rehtorikaudella on Itä-Suomen yliopiston rakentaminen. Meneillään olevassa strategiatyössä rehtorin panos näkyy erityisesti tutkimusstrategian valmistelussa.

Uusituvalla ei ollut vastaehdokkaita rehtorinvaalissa.

 

Kuva: Anne Heikkinen

 
 

 

Rehtori Matti Uusitupa

Jukka Jurvelin ja Katri Vehviläinen-Julkunen vararehtoreiksi

Vararehtoreiksi valittiin rehtorin esityksestä lääketieteellisen fysiikan ja tekniikan professori Jukka Jurvelin sekä hoitotieteen professori Katri Vehviläinen-Julkunen.

Jukka Jurvelin johtaa Kuopion yliopistossa ja Kuopion yliopistollisessa sairaalassa toimivaa biofysiikan tutkimusryhmää, joka keskittyy tuki- ja liikuntaelinsairauksien diagnostiikan ja hoidon kehittämiseen.

Katri Vehviläinen-Julkunen on Kuopion yliopiston yhteiskuntatieteellisen tiedekunnan hoitotieteen laitoksen johtaja ja tiedekunnan tutkimuksesta vastaava varadekaani 1.8.2007 alkaen. 1998-2003 hän toimi Kuopion yliopiston vararehtorina vastuualueenaan muun muassa opetuksen kehittäminen ja kansainväliset asiat.

Uuden rehtoraatin viisivuotinen toimikausi alkaa 1.8.2008. Itä-Suomen yliopisto sekä yliopistojen oikeusaseman muuttaminen saattavat aiheuttaa muutoksia rehtorin asemaan, tehtäviin ja toimikauteen. Kuopion ja Joensuun yliopistot yhdistyvät Itä-Suomen yliopistoksi 1.1.2010.

Kimmo Salvén tapasi Matti Uusituvan pikaisesti Kuopion kaupungintalolla:

kuuntelekuuntele Kesto 3'40"

 


Toimittaja: Anja Hiltunen, Kimmo Salvén

Haastateltavana:

  • Rehtori Matti Uusitupa, Kuopion yliopisto

10.3.2008
Anna palautetta, nimi ja sähköpostiosoite vapaehtoisia:

Nimi:

Sähköposti: