K-blogiNuorta mediaa -sivustoViittomakieltä käsittelevä sivusto
 
     

Peruspalveluministeri Paula Risikosta Kuopion yliopiston Vuoden Alumni

 
  Peruspalveluministeri Paula Risikko

Peruspalveluministeri Paula Risikko on valittu Kuopion yliopiston Vuoden Alumniksi 2008. Valinta Vuoden Alumniksi on yliopiston kunnianosoitus ansioituneelle kasvatilleen. Paula Risikko on määrätietoisesti tuonut mielipiteitään julkiseen keskusteluun ja korostanut terveyttä edistävien elämäntapojen merkitystä, todetaan valintaperusteluissa.

Sairaanhoitajana työuransa aloittanut Risikko valmistui Kuopion yliopistosta terveydenhuollon maisteriksi vuonna 1990. Yhteys Kuopion yliopistoon on säilynyt muun muassa Risikon toimiessa kansanedustajakaudellaan vuosina 2003-2006 Terveydenhuollon tulevaisuudet -arviointihankkeen ohjausryhmän jäsenenä. Eduskunnan tulevaisuusvaliokunnan käynnistämän hankkeen toteuttamiseen osallistuivat Kuopion yliopiston terveyshallinnon ja -talouden sekä kansanterveystieteen ja yleislääketieteen laitokset.

Vain pari päivää ennen haastatteluajankohtaa tapahtui Kauhajoella murhenäytelmä, joka herätti koko kansan vaatimaan voimakkaasti sosiaalisten asioiden kohentamista yhteiskunnassa. Paula Risikko on joutunut kohtaamaan tapahtuman peruspalveluministerinä. Millaiselta urakalta kansalaisten vaatimukset kuulostavat?

Risikko kertoo myös, että Stakesin ja Kansanterveyslaitoksen yhdistyminen ensi vuoden alussa voi tuoda uusia tuulia hyvinvointitutkimukseen myös Kuopion kampukselle.

kuuntelekuuntele Kesto 7'53"

 


Toimittaja: Anja Hiltunen

Haastateltavana:

  • Peruspalveluministeri Paula Risikko, Sosiaali- ja terveysministeriö

26.9.2008
Anna palautetta, nimi ja sähköpostiosoite vapaehtoisia:

Nimi:

Sähköposti: