Mittava rahoitus nivelrikon ennustemallin kehittämiseen

Anne Heikkinen - 29.9.2011 - 12:12:15

Itä-Suomen yliopiston sovelletun fysiikan laitoksen akatemiatutkija, dosentti Rami Korhonen on juuri saanut 1,3 miljoonan euron apurahan Euroopan tutkimusneuvostolta lahjakkaille nuorille tutkijoille suunnatussa ERC Starting Grants -apurahahaussa.

Korhonen kehittää tietokonemallia, jonka avulla nivelrikon etenemistä voitaisiin arvioida potilaskohtaisesti. Parhaimmillaan hankkeen tulokset voivat uudistaa nivelrikkopotilaiden hoito- ja seurantakäytäntöjä.

ERC Starting Grant -apurahoilla tuetaan uransa alkuvaiheessa olevia lahjakkaita tutkijoita. Nyt neljättä kertaa järjestettyyn hakuun osallistui yli 4000 tutkijaa, joista 480 sai apurahan. Suomesta apurahan sai kymmenen tutkijaa.

Kuuntele miten nivelrikon ennustemalliin tähtäävää tutkimustyötä tehdään:

 kuuntele Kesto 12'09"

Footer