Dieetit syyniin: Ateriankorvikkeet laihduttajan apuna

Anne Heikkinen - 30.9.2011 - 16:36:24

Terveellinen ruokavalio ja kertyneen liikapainon pudottaminen puhututtavat suomalaisia ehkä enemmän kuin koskaan. Erilaisia dieettejä ja laihdutuskuureja on joka lähtöön kaalikeittodieetistä karppaamiseen saakka.

Dieetit syyniin -ohjelmasarjassa puhutaan erilaisista ruokavalioista ja kysytään, onko kaalikeittodieetti vaarallinen, miten toteutetaan erittäin niukkaenerginen ruokavalio, miltä maistuvat ateriankorvikkeet ja päihittääkö Välimeren ruokavalio Itämeren ruokavalion?

 

Ateria pussista

Ateriankorvikkeiden mainostetaan olevan käteviä, helppoja ja nopeita välineitä painonpudotukseen. Laillistettu ravitsemusterapeutti Mikko Rinta toppuuttelee mainostekstien ylisanoja, mutta toteaa, että ateriankorvikkeilla on oma paikkansa.
– Esimerkiksi erittäin niukkaenergiseen eli VLCD dieettiin kuuluva pussikeitto on ihan hyvä tuote, jos lähdetään tiputtamaan painoa erittäin niukkaenergisellä dieetillä ja niitä käytetään pelkästään aterianlähteenä. Muut tuotteet ovat käteviä välipaloja ja niillä pikemminkin siirretään nälkää kuin että ne olisivat täysipainoinen ateria.

Erilaisten ravintolisien hyödyt ovat asiantuntijan mielestä varsin pienet, ellei olemattomat ja laihdutuslääkkeidenkin tehosta ollaan montaa mieltä.
– Puhutaan, että yksi laihdutuslääkkeellä laihdutettu kilo tiputtaisi toisen kilon kaupan päälle, mutta kyllä tässä ollaan aika rohkeita lupauksia antamassa.

 

Kuuntele, miltä maistuvat kermainen tomaattikeitto ja muut ateriankorvikkeet, asiantuntijana lusikkana soppaan pistää ravitsemusterapeutti Mikko Rinta:

kuuntele Kesto 18'51"

 

Ohjelmasarjan osat:

  1. Hyvä vai paha hiilihydraatti?
  2. Paino kuriin niukkaenergisellä ruokavaliolla?
  3. Ateriankorvikkeet laihduttajan apuna
  4. Itämeren ruokavalio haastaa Välimeren ruokavalion

Sarjan viides osa julkaistaan perjantaina 14.10.2011. Tuolloin ollaan pikadieettien jäljillä ja keittiössä kokataan kaalisoppaa.

 

Katso myös:

Jussi Pihlajamäki: Lihavuuden merkitys terveydelle

Anne Puuronen: Miksi syömisestä on tullut niin vaikeaa?

Susanna Angle: Painonhallinnan psykologiaa - itsekuriajattelusta kohti voimavara-ajattelua

 

Footer