Sairaanhoitajille julkaistiin some-ohjeet

Kimmo Salvén - 30.10.2014 - 10:04:58

Sosiaalisesta mediasta on tullut osa ihmisten arkea ja myös monilla työpaikoilla kannustetaan sen ammatilliseen hyödyntämiseen. Suomessa hoitoalalla somen ammatillinen käyttö on kuitenkin vielä suhteellisen uutta ja vähäistä. Aloite sairaanhoitajien sosiaalisen median ohjeista tuli sairaanhoitajilta itseltään.

– Ammatillisen käytön hyödyt ovat monelle hoitajalle vieraita.  Halusimme tehdä sairaanhoitajille omat some-ohjeet ensisijaisesti rohkaisemaan, mutta myös välttämään karikkoja, sometyöryhmässä mukana olleet sairaanhoitajat ja someaktiivit Johanna Olli ja Dinah Arifulla kertovat.

Sosiaalista mediaa voi hyödyntää hoitotyössä monin tavoin. Erityisesti se on hyvä väline oman ammattitaidon kehittämiseen, kuten tiedon hankintaan ja verkostoitumiseen. Hoitotyön opettamisessa sosiaalista mediaa käytetään jo opetuksen tukena.

Potilastyössä sosiaalista mediaa hyödynnetään vielä vähän, mutta se tarjoaa useita uusia mahdollisuuksia esimerkiksi yhteydenpitoon, ohjaustyöhön, neuvontaan ja etsivään hoitotyöhön.

Työnantajan näkökulmasta sosiaalinen media kannattaa nähdä yhtenä hoitotyön ja sairaanhoitajien ammattitaidon kehittämisen mahdollisuutena ja sen ammatilliseen hyödyntämiseen tulee kannustaa.

– Tulevaisuuden hoitotyöhön liittyy sosiaalisen median käyttö tavalla tai toisella. Se antaa uusia mahdollisuuksia niin potilaalle kuin hoitotyön tekijöille. Hyvänä käytännön vinkkinä on sometyöryhmän perustaminen työpaikalle. Ryhmä voi ideoida juuri kyseiselle työpaikalle sopivia somemenetelmiä, kouluttautua sekä kouluttaa muita, Olli kehottaa.

Tutustu sairaanhoitajien sosiaalisen median ohjeisiin:

Sairaanhoitajien sosiaalisen median ohjeet

 

Kirjoita uusi kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.

Lisätietoa muotoiluasetuksista

CAPTCHA
Kirjoita kuvan sanat alla olevaan ruutuun. Tämä kysymys esitetään automaattisen roskapostin vähentämiseksi.
5 + 2 =
Ratkaise tämä pieni laskutehtävä ja anna vastaus. Esim. 1+3, anna 4.
Footer