K-blogiNuorta mediaa -sivustoViittomakieltä käsittelevä sivusto
 
     

Alumni-sarja

Kantissa alkoi loppuvuodesta 2004 alumni-ohjelmasarja. Ohjelmasarjassa seurataan ja valotetaan opinahjojen kasvattien matkaa opiskelumaailmasta työelämän pariin.

» Sarjan etusivulle
» Ohjeita RealAudio-kuunteluun


Aikaa, vaivaa ja rahaa säästelemättä opiskelijat suuntaavat kohti tulevaisuutta. Millainen on tuo tulevaisuus ja reaalimaailma - tuottavatko satsaukset hedelmää?

     

Sosiaalipsykologi on vuorovaikutuksen asiantuntija

     

Sosiaalipsykologia määritellään usein psykologian ja sosiologian väliin sijoittuvaksi tieteenalaksi. Sosiaalipsykologian opinnoissa perehdytään mm. ihmisen sosialisaatioon ja ryhmäprosesseihin sekä johtamisen, organisaatioiden ja työelämän kysymyksiin; Kuopion yliopistossa myös terveyden ja hyvinvoinnin sosiaalipsykologiaan.

Sosiaalipsykologin koulutus antaa valmiuksia käsitellä ja ymmärtää ryhmien ja yksilöiden välisissä suhteissa esiintyviä ongelmia ja toimia erilaisissa ihmissuhdeammateissa. Sosiaalipsykologeja työskentelee erilaisissa henkilöstöhallinnon, tiimiorganisaatioiden, markkinoinnin, rekrytoinnin, koulutuksen ja vuorovaikutustaitojen tehtävissä. Sosiaalialalla heitä on palvelutehtävissä, esimerkiksi päihdeterapeutteina. Ne, joilla on kasvatustieteellisiä sivuaineopintoja, ovat sijoittuneet mm. opettajiksi ja kouluttajiksi.

 

Kuva: Anja Hiltunen
YTL, johtaja Riitta Hirvonen

     

Alumnimme Riitta Hirvonen aloitti sosiaalipsykologian opintonsa Kuopion yliopistossa vasta aikuisiällä.

 
kuuntelekuuntele Kesto 5'57"
     

Kokoukset ovat oleellinen osa johtajan työtä, mutta Riitta Hirvonen haluaa säilyttää kontaktin asiakastyöhönkin. Työnkuvaan kuuluu myös kouluttamista ja työnohjausta.

 
kuuntelekuuntele Kesto 3'52"
     

Kun Hirvonen aloitti kriisityön vuonna 1995, oli työ erilaista kuin nykyisin.

 
kuuntelekuuntele Kesto 3'14"
     

Jatko-opinnoissa Hirvosta ovat kiinnostaneet erityisesti yrittäjyys, johtaminen ja työyhteisön kehittäminen. Opinnot ovat auttaneet kehittämään näitä asioita myös omassa työssä.

 
kuuntelekuuntele Kesto 4'29"


Toimittaja, kuvat: Anja Hiltunen

  • YTL, johtaja Riitta Hirvonen, Kuopion kriisikeskus

3.12.2004