K-blogiNuorta mediaa -sivustoViittomakieltä käsittelevä sivusto
 
     


Kuva: Kimmo NyyssönenJ.V.Snellman 200 vuotta

Johan Vilhelm Snellman (1806-1881) asui Kuopiossa vuosina 1843-1849. Yläalkeiskoulun rehtorin viran saamisen myötä Kuopiosta muodostui J.V. Snellmanille monivuotinen asuinpaikka.

J.V.Snellman 200-juhlavuoden Kuopion osuus painottuu erityisesti perustuskimustyyppiseen paneutumiseen J.V.Snellmanin elämään ja toimintaan. Lukuisissa juhlavuonna 2006 järjestettävissä seminaareissa alan johtavat spesialistit pohtivat aikaisemmin käsittelemättömiä teemakokonaisuuksia. Lähtökohtana on teemojen tieteellis-kriittinen tarkastelu.

Kantti taltioi osan juhlavuoden tilaisuuksista. Taltioitavissa tilaisuuksissa kuullut puheenvuorot ovat kuultavissa näiden sivujen kautta. Sivustoa täydennetään juhlavuoden kuluessa.


J.V. Snellmanin avioliitto- ja perhekäsitykset

6.1.2006 pidetyssä tilaisuudessa aiheena olivat J.V. Snellmanin perhe- ja avioliittokäsitykset sekä ajatukset kasvatuksesta.

Tilaisuudessa kuultiin seuraavat puheenvuorot:

 

Aluksi professori Juha Hämäläinen kertoo J.V. Snellmanin perhefilosofiasta. Perheen merkitys kasvatustehtävässä on kiistaton, mutta kuinka Snellman tämän asian käsitti?

kuuntele Kesto: 51'12"

» Puheenvuoro on luettavissa PDF-muodossa J.V. Snellman 200 vuotta -juhlasivustolla  Kuva: Kimmo Nyyssönen
     

 

FM Birgitta Tunturi kertoi luennossaan Snellmanista suomalaisen lapsuuden puolestapuhujana. Snellman painotti sitä, että leikki ja työ tulee pitää erillään, hän on muun muassa todennut, että ”leikkiköön siis lapsi, kunnes hän pystyy kantamaan työn taakkaa”.

kuuntele Kesto: 35'41"

» Puheenvuoro on luettavissa PDF-muodossa J.V. Snellman 200 vuotta -juhlasivustolla

  Kuva: Kimmo Nyyssönen
     

Mitkä ovat keskeiset perheen kysymykset nykypäivänä - mihin Snellmanin ajoista on tultu? Teologian tohtori Kari Ruotsalainen pohti luennossaan, miten perhe nykypäivänä käsitetään ja onko perhesuhde muutakin kuin tunnetta?

kuuntele Kesto: 22'05"

» Puheenvuoro on luettavissa PDF-muodossa J.V. Snellman 200 vuotta -juhlasivustolla

  Kuva: Kimmo Nyyssönen
 
 

» J.V.Snellman 200 vuotta -juhlasivuston etusivulle (kantti.net)

Linkit:

» J.V. Snellman 200 vuotta -juhlasivusto
 Anna palautetta toimitukselle, nimi ja sähköpostiosoite vapaehtoisia:

Nimi:

Sähköposti: