Humanismin Illat, vieraana Erkki Toivanen. Kuva: Kimmo Salvén
K-blogiNuorta mediaa -sivustoViittomakieltä käsittelevä sivusto
 
     

Agora ethica

Ihmisarvo ja yhteiskuntavastuu muuttuvassa maailmassa

Keväällä 2007 Kuopiossa järjestettiin yleisöluentosarja Agora ethica - Ihmisarvo ja yhteiskuntavastuu muuttuvassa maailmassa.

Kantti taltioi tilaisuuksien puheenvuorot.

 

 

Pyhät, pahat ja media

     
Tilaisuuden alkusanat lausui Piispa Wille Riekkinen, hän kertoo seuraavassa luentosarjan taustoista ja tulevista teemoista.  
kuuntele Kesto: 4'43"
     

Tilaisuuden alustajana ja pääpuhujana toimi Helsingin Sanomien päätoimittaja Janne Virkkunen. Hän tarkastelee puheenvuorossaan viestinnän ja median tilaa todeten, että vaikka viestintä viihteellistyy ja yleisöt pirstoutuvat, vakavasti otettavalle medialle on mediakentässä jatkossakin tilaa.

Hän puhuu alustuksessaan laajasti sananvapaudesta ja joukkuviestinnän vastuista, sekä internetin mukanaan tuomista muutoksista kansalaisten joukkovaikuttamisen, viestinnän ja julkaisemisen välineenä.

kuuntele Kesto: 38'03"
 
Kuva: Kimmo Nyyssönen

Päätoimittaja Janne Virkkunen

     

Ensimmäisen kommenttipuheenvuoron käytti Savon Sanomien uutispäällikkö Riitta Raatikainen, joka totesi sähköisen viestinnän kehityksen olleen huimaa. Hän pohtii muun muassa lehdistön roolia vallan vahtikoirana sekä käyttäjän mahdollisuuksia arvioida internetissä vapaasti liikkuvan materiaalin aitoutta.

     
Raatikainen pohtii puheenvuorossaan myös ihmisen yksityisyydensuojan merkitystä.  
kuuntele Kesto: 15'46"
     
Toisen kommenttipuheenvuoron käytti Hankasalmen seurakunnan kirkkoherra Jorma Kukkonen, joka kertoi olevansa huolissaan uuden teknologian mukanaan tuomasta eriarvoisuudesta ja sen aiheuttamista elämänhallintaan liittyvistä kysymyksistä.
     
Kukkonen myös kritisoi keltaisen lehdistön uutisointitapoja ja painottaa median ja taloudellisten kytkentöjen tiedostamisen tärkeyttä.  
kuuntele Kesto: 14'46"
     
Lopuksi Virkkunen pääsee vielä vastaamaan kommenttipuheenvuorojen sisältöön.  
kuuntele Kesto: 8'50"
     
     
 Anna palautetta, nimi ja sähköpostiosoite vapaehtoisia:

Nimi:

Sähköposti: