K-blogiNuorta mediaa -sivustoViittomakieltä käsittelevä sivusto
 
     

Arkkipiispalla vieraana

Arkkipiispalla vieraana on Kuopion kaupungintalolla pidettävä esitelmä- ja keskustelusarja.

Ortodoksisen kirkon arkkipiispa Leon kutsumina tavataan tunnettuja tieteen, talouselämän, taiteen ja muiden alueiden edustajia. Teemojen käsittelyssä korostuvat eettiset näkökulmat.

Taustayhteisöinä mukana ovat Kuopion kaupunki, Kuopion Yliopistoseura ry ja Karjalan hiippakunnan säätiö.

» Ohjelmasarjan etusivulle

 

  Kuva: Kimmo Nyyssönen
 

Rouva Eeva Ahtisaari:
Ihmisestä on kysymys

     
Syksyn pimetessä arkkipiispa Leon vieraaksi saapui rouva Eeva Ahtisaari, jolle kaupungintalo oli jo entuudestaan tuttu. Aluksi arkkipiispa esittelee vieraan.  
kuuntele Kesto: 4'41"
     

Eeva Ahtisaari kertoo puheenvuorossaan värikkäästä matkastaan miehensä presidentti Martti Ahtisaaren rinnalla Savon sydämestä Afrikan kautta aina presidentinlinnaan saakka.

Martti Ahtisaaren myötä Eeva Ahtisaaren elämään tulivat kansainväliset asiat ja kehitysyhteistyö sekä voimakas yhteiskunnallinen vaikuttaminen. Eeva Ahtisaari nostaa puheenvuorossaan esille useita yhteiskunnallisia epäkohtia ja ongelmia kuten sairaanhoitajien palkkauksen, huolensa lasten ja nuorten hyvinvoinnista sekä valtion ja kuntien välinen verotulojen jakautumisesta.

Hän toteaa myös, että hyvinvointivaltiossamme on tapahtunut voimakas asennemuutos. Tämä näkyy esimerkiksi siinä, että valtaosa ihmisistä puhuu lähinnä oikeuksistaan - ei velvollisuuksistaan. Ahtisaaren mukaan vapaus ja astuu onkin saatava tasapainoon. Pelkkä oikeuksien korottaminen johtaa ristiriitoihin, velvollisuuksien laiminlyöminen johtaa kaaokseen.

kuuntele Kesto: 36'51"
 
     
     

» Ohjelmasarjan etusivulle

Puheenvuoro on taltioitu Kuopion kaupungintalolla 23.10.2007.

Taltiointi ja editointi: Kimmo Salvén

   
 Anna palautetta toimitukselle, nimi ja sähköpostiosoite vapaehtoisia:

Nimi:

Sähköposti: