K-blogiNuorta mediaa -sivustoViittomakieltä käsittelevä sivusto
 
     

Arkkipiispalla vieraana

Arkkipiispalla vieraana on Kuopion kaupungintalolla pidettävä esitelmä- ja keskustelusarja.

Ortodoksisen kirkon arkkipiispa Leon kutsumina tavataan tunnettuja tieteen, talouselämän, taiteen ja muiden alueiden edustajia. Teemojen käsittelyssä korostuvat eettiset näkökulmat.

Taustayhteisöinä mukana ovat Kuopion kaupunki, Kuopion Yliopistoseura ry ja Karjalan hiippakunnan säätiö.

» Ohjelmasarjan etusivulle

 

  Kuva: Kimmo Salvén
 

Jukka Virtanen:
Ihminen ja ihmisen viat

     

Syksyn 2008 viimeisenä vieraana arkkipiispa Leo otti vastaan Jukka Virtasen, joka on tuttu kasvo televisiosta, mutta Virtasen työuraan mahtuu mm. Levyraadin ja elokuvaroolien lisäksi paljon ohjaustöitä, käännöksiä ja sanoituksia.

Virtanen kertoo puheenvuorossaan omasta suhteestaan Savoon ja siitä miten hänestä tuli julkisuuden henkilö yhdessä yössä, sattumien kautta. Nopea julkisuuden henkilöksi muuttuminen sekoittaa kenen tahansa elämän, näin kävi myös Virtaselle. Ihmisiä tulee ja menee, julkisuus laittaa tosiystävyyden puntariin. Ihmisellä on ihmisen viat, se pätee Virtaseen itseensä ja Virtasen lähipiiriin, vikojen kanssa tulee vain oppia elämään.

Vaikka julkisuus saikin elämän sekaisin ja Virtasen hetkeksi jopa tolaltaan, Virtanen kertoo oppineensa vuosikymmenten aikana tulemaan julkisuuden kanssa hyvin toimeen.

Jukka Virtanen kertoo myös ulkomaanmatkoistaan joilla hän on perehtynyt eri maiden kulttuureihin ja uskontoihin. Hän toteaakin kaikilla uskonnoilla olevan arvonsa niiden antaessa kiinnekohtia tähän pirstoutuvaan maailmaan.
Ulkomaille suuntautuneet tutkimusmatkat ovat auttaneet Virtasta myös arvostamaan suomea ja sen kulttuuria uudesta näkökulmasta.

 

 

 

 

Kuuntele Jukka Virtasen puheenvuoro kokonaisuudessaan:

kuuntele Kesto: 24'19"

 

Puheenvuoro on taltioitu Kuopion kaupungintalolla 11.11.2008

 

   
» Ohjelmasarjan etusivulle    
 Anna palautetta toimitukselle, nimi ja sähköpostiosoite vapaehtoisia:

Nimi:

Sähköposti: