Valamon luostari säilytti kulttuuriperintönsä hiljaisella kapinalla

Valamon luostari oli maailmansotien aikana ja jälkeen suuren murroksen äärellä. Sodan jälkeen nousi venäläisviha ja venäläisyyteen liittyviä merkkejä haluttiin karsia pois näkyvistä. Ortodoksinen kirkko sai tästä osansa, mutta vastusti muutosta hiljaisella kapinalla.

Ovatko vieraslajit uhka kotoperäiselle rapukannalle?

Ovatko kaikki Suomeen rantautuvat vieraslajit automaattisesti uhka kotoperäisille lajeille? Pitääkö esimerkiksi kotoperäisen jokirapukannan puolesta huolestua, kun Suomen merialueilta on löytynyt uusi tulokas eli liejutaskurapu?

Aspekti 23.8.2015

Filosofiakahvilassa jatketaan kaikkialle lonkeroitaan ulottavan velan parissa. Lähdemme myös syyspimeillä yökkösretkelle ja pohdimme, onko meillä vielä varaa eläkkeisiin? Sillä mitä suuhunsa pistää saattaa nimittäin olla merkitystä masennukseen sairastumisen kannalta.

Aspekti 16.8.2015

Yksi keino päästä eroon kiusallisista ja vakavistakin allergisista oireista on siedätyshoito. Auttaako alkoholin piilottaminen lapsilta ja nuorilta? Voivatko katastrofit poikia liiketoimintaa myös Suomeen? Filosofiakahvilassa jatketaan kaikkialle lonkeroitaan ulottavan velan parissa.

Aspekti 9.8.2015

Kertooko vaaka totuuden terveydestä? Paljonko vanhemman tarvitsee tietää nuorten netinkäytöstä? Miten unirytmistä saa taas kiinni loman jälkeen, entä jos nukkumattia ei näy ei kuulu? Filosofiakahvilassa aiheena velkaantunut ihminen.

Anna unelle mahdollisuus

Unirytmi on monella meistä vielä rempallaan valoisien kesäöiden ja lomalla valvomisen jäljiltä. Miten unirytmistä pääsee taas kiinni ja entä jos nukkumattia ei näy ei kuulu?