Humanismin Illat, vieraana Erkki Toivanen. Kuva: Kimmo Salvén
K-blogiNuorta mediaa -sivustoViittomakieltä käsittelevä sivusto
 
     

Kuopion yliopiston 40. vuosipäiväjuhla

Kuopion yliopiston 40. vuosipäiväjuhla järjestettiin 23.3.2006. Tilaisuuden arvoa ei ainakaan vähennä se, että vuosi 2005 kirjattiin yliopiston menestyksekkäimmäksi.

Vuoden 2005 koulutustavoitteet toteutuivat, tohtorintutkintojen määrä ylitti aiemmat ennätykset ja yliopiston profiili tutkimusintensiivisenä yliopistona vankentui entisestään. Vuosi oli myös voimakkaan kehittämisen aikaa. Laatutyössä edettiin ulkoiseen arviointiin ja Korkeakoulujen arviointineuvosto auditoi Kuopion yliopiston laadunvarmistusjärjestelmän.

 

 

Kuva: Anne Haapalainen

Juhlavuoden kunniaksi julkaistiin Kuopion yliopiston historiikki. Vuosipäiväjuhlan yhteydessä yliopiston katuosoite muuttuu Yliopistonrannaksi.

Itse vuosipäivän juhlassa kuultiin rehtori Matti Uusituvan sekä kauppa- ja teollisuusministeri Mauri Pekkarisen puheenvuorot. Tilaisuudessa julkistettiin myös tutkimuksen tunnustuspalkinto, joka myönnettiin LT, FM Kai Kaarnirannalle.

     

Kuva: Kimmo Nyyssönen

» Voit lukea koko puheen Kuopion yliopiston sivuilta

 

Rehtori Matti Uusituvan puheenvuoro

Uusitupa maalailee puheenvuorossaan kampukselle osaamisen keskittymää.

- Yliopiston ja ammattikorkeakoulun sijoittuminen samaiselle kampusalueelle loisi entistä vetovoimaisemman osaamiseen perustuvan keskittymän Kuopiossa ja myös valtakunnallisesti, Uusitupa toteaa puheessaan. Hän kaipaa kampukselle myös kongressikäyttöön kelpaavaa juhlaluentosalia sekä mahdollisesti jopa matkailuhotellia.

kuuntelekuuntele Kesto 18'26"
     
     

Kuva: Kimmo Nyyssönen

» Voit lukea koko puheen Kuopion yliopiston sivuilta

 

Ministeri Mauri Pekkarisen puheenvuoro

Pekkarinen toteaa julhapuheessaan Kuopion yliopiston olevan nykyisin kansainvälisesti arvostettu yliopisto. Kehittymisen taustalta löytyvät myös monet vaikeatkin ratkaisut, kuten hammaslääketieteellisen tiedekunnan lopettaminen.

Pekkarinen toivoo, että Kuopion yliopistossa jaksetaan edelleen tehdä työtä, jonka myötä yliopisto vankistaa edelleen asemaansa kansainvälisenä huippuyliopistona. Tärkeää on myös työ, jota yliopisto tekee alueellaan yhteistyössä ammattikorkeakoulun ja muiden toimijoiden kanssa yhä elinvoimaisemman Itä-Suomen kehittämiseksi.

kuuntelekuuntele Kesto 22'04"
     
     
Kuva: Anne Haapalainen  

Tutkimuksen tunnustuspalkinto silmätutkijalle

Silmässä yhdistyvät lähes kaikki lääketieteen erikoisalat pienoiskoossa. Silmään liittyy myös sellaisia ominaisuuksia, joita ei tavata missään muussa kudoksessa. Potilasta ajatellen näkö on yksi merkittävimmistä elämänlaatuun vaikuttavista tekijöistä. Näin erittelee oman alansa merkitystä ja kiinnostavuutta tutkimustyöstään palkittu LT, FM Kai Kaarniranta Kuopion yliopistosta.

» Kuuntele Kaarnirannan haastattelu

     
     
Kuva: Anne Haapalainen  

Kuopion yliopiston historia valottaa korkeimman opetuksen laajentamista Suomessa

Kuopion yliopiston hiljattain julkistettu historiateos Lentoon - Kuopion yliopiston neljä vuosikymmentä valottaa Itä-Suomen yliopistoratkaisun syntyä. Samalla teos luo kattavan kuvan paitsi Kuopion yliopistosta myös laajemmin suomalaisesta korkeakoulujärjestelmästä.
Historian kirjoittanut filosofian lisensiaatti Kaija Vuorio kertoi yliopiston vaiheista 21.3.2006 järjestetyssä yleisötilaisuudessa.

» Kuuntele Kaija Vuorion puhe

     

Katso myös Kuopion yliopiston juhlavuoden sivusto:

http://www.uku.fi/40/

 
Anna palautetta, nimi ja sähköpostiosoite vapaehtoisia:

Nimi:

Sähköposti: