Humanismin Illat, vieraana Erkki Toivanen. Kuva: Kimmo Salvén
K-blogiNuorta mediaa -sivustoViittomakieltä käsittelevä sivusto
 
     

Opiskelijat etsivät sukupuolineuvontaa lääkäriltä

Ylioppilaiden terveydenhuoltosäätiön Kuopion toimipisteessä kävi vastaanotoilla viime vuonna 16081 potilasta. Määrä on 931 käyntiä enemmän kuin vuonna 2005. Lääkärikäyntejä YTHS:n Kuopion toimipiste kirjasi 5108, terveydenhoitajan luona kävi 3660 potilasta.

Vastaavan lääkärin Ulla Ågrenin mukaan opiskelijat ovat erityisen kiinnostuneita sukupuoli- ja perheneuvonnasta. Silti sukupuolitaudeilta suojaamisessa on korjaamisen varaa. Klamydiaa tavataan eniten 20-24-vuotiaiden keskuudessa.
Se, että opiskelijat etsivät terveydenhoidosta apua sukupuoliasioihin, ei Ågrenia yllättänyt.

  Kuva: Anja Hiltunen
     
Kuva: Kari Salmela

Vastaava lääkäri Ulla Ågren

 

Opiskelijoiden psyykkiset oireilut tai sairastelut ovat aiheita, joista korkeakoulut eivät mielellään pidä kovaa ääntä. Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön Kuopion yksikössä kirjattiin viime vuonna lähes 2000 käyntiä joko psykologille tai psykiatrille.

Ulla Ågrenin mukaan opiskelijat kärsivät stessistä, paineista selvitä kovasta opiskelutahdista ja niin edelleen - tuttuja asioita työelämästä.
Valtiovalta on halunnut kiristää opiskeluaikoja korkeakouluissa. Ulla Ågren varoittaa kiristämästä opiskelijoiden mielenterveyttä enempää.

kuuntelekuuntele Kesto 4'20"
     

Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön Kuopion toimipisteessä kirjattiin 1433 käyntiä psykologilla ja 474 psykiatrilla. Opiskelijoiden psyykkiset oireilut tai sairastelut ovat aiheita, joista korkeakoulut eivät mielellään pidä kovaa ääntä.
Ulla Ågrenin mukaan opiskelijat kärsivät stressistä, sekä paineista selvitä kovasta opiskelutahdista. Nämä ovat tuttuja asioita työelämästä.

     

Valtiovalta on halunnut kiristää opiskeluaikoja korkeakouluissa. Ulla Ågren varoittaa kiristämästä opiskelijoiden mielenterveyttä enempää.

 
kuuntelekuuntele Kesto 6'22"


Toimittaja: Kari Salmela

Haastateltavana:

  • Vastaava lääkäri Ulla Ågren, Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö, Kuopio

16.3.2007
Anna palautetta, nimi ja sähköpostiosoite vapaehtoisia:

Nimi:

Sähköposti: