K-blogiNuorta mediaa -sivustoViittomakieltä käsittelevä sivusto
 
     

Sosiaalinen media haastaa oppimisen

Sosiaalinen media on tuonut teknologian muutaman vuoden hiljaiselon jälkeen uudelleen opetuksen keskiöön. Sosiaalisen median vuorovaikutteisuudesta, kollektiivisen tiedon hyödyntämisestä ja uusista teknologioista kaavaillaan ainakin jonkinasteista opetuksen vallankumousta. Käynnissä on muun muassa lukuisia hankkeita, joissa selvitetään miten sosiaalista mediaa voidaan hyödyntää korkeakoulujen opetuksessa.

     
Kuva: Anne Haapalainen

 

 

Mutta miten sosiaalisen median määrittelee sitä työkseen kehittävä toimitusjohtaja Teemu Arina Dicole Oy:stä?

kuuntelekuuntele Kesto 5'02"
     

Mitä uutta sosiaalinen media on tuomassa opetukseen? Teemu Arina toteaa, että sosiaalisen median uusien teknologioiden myötä ollaan siirtymässä keinotekoisesti luoduista oppimisympäristöistä aitoihin oppimisprosesseihin ja uudenlaiseen tiedon rakenteluun.

 
kuuntelekuuntele Kesto 3'11"
 

Yksi sosiaalisen mediaan linkittyvistä hankkeista on Kuopion yliopiston oppimiskeskuksen Sosiaalinen media opetuksen ja oppimisen tukena -projekti. Hankkeen tavoitteena on selvittää miten sosiaalista mediaa voidaan hyödyntää tehokkaammin korkeakoulujen opetuksessa ja oppimisessa ja millaista osaamista uudet toimintatavat opettajilta ja opiskelijoilta edellyttävät.

SMOOT-hankeessa ovat mukana Kuopion yliopiston lisäksi yliopiston koulutus- ja kehittämiskeskus, Savonia-ammattikorkeakoulu, Joensuun yliopisto ja Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulu.


Katso myös:

Tarina (Teemu Arinan blogi)

SMOOT - sosiaalinen media opetuksen ja oppimisen tukena

Tietoteknologia ja oppimisen vallankumous
kantti.net

Verkko-opetus pioneerityöstä koulujen arkeen
kantti.net

Toimittaja: Anne Haapalainen

Haastateltavana:

  • Toimitusjohtaja Teemu Arina, Dicole Oy

10.5.2007
Anna palautetta, nimi ja sähköpostiosoite vapaehtoisia:

Nimi:

Sähköposti: