Humanismin Illat, vieraana Erkki Toivanen. Kuva: Kimmo Salvén
K-blogiNuorta mediaa -sivustoViittomakieltä käsittelevä sivusto
 
     

Rintasyöpä pohjoissavolaisessa väestössä

Rintasyöpään sairastuu vuosittain noin 4000 suomalaista naista. Se on naisten yleisin syöpä niin meillä kuin muissakin teollistuneissa maissa. Rintasyöpään johtavia syitä ei vielä tunneta, mutta se on tiedossa, että perinnölliset tekijät ovat taustalla noin 5-10 prosentissa syöpätapauksista. Osa näistä selittyy tällä hetkellä tunnettujen korkean riskin alttiusgeenien geenivirheillä.

 

Kuva: Anne Heikkinen

 
  Kuva: Kuopion yliopisto
 

Filosofian maisteri Jaana Hartikainen

   

Filosofian maisteri Jaana Hartikaisen väitöstutkimuksessa selvitettiin rinta- ja munasarjasyövän perinnöllisiä riskitekijöitä itäsuomalaisessa väestössä. Hartikainen toteaa, että geneettisten riskitekijöiden tuntemus johtaa riskitekijän kantajien tarkempaan seurantaan, syövän varhaisempaan toteamiseen ja sitä myötä hoidon parempaan tehoon ja hyvään ennusteeseen.

kuuntelekuuntele Kesto 16'39"

Filosofian maisteri Jaana Hartikaisen molekyylibiologian alaan kuuluva väitöskirja Rinta- ja munasarjasyövän perinnölliset riskitekijät itäsuomalaisessa väestössä tarkastettiin Kuopion yliopiston lääketieteellisessä tiedekunnassa perjantaina 12.10.2007.


Toimittaja: Anne Heikkinen

Haastateltavana:

  • Filosofian maisteri Jaana Hartikainen

17.10.2007
Anna palautetta, nimi ja sähköpostiosoite vapaehtoisia:

Nimi:

Sähköposti: