K-blogiNuorta mediaa -sivustoViittomakieltä käsittelevä sivusto
 
     

Ruoka on työ ja harrastus ravitsemisalan vuoden opettaja Sinikka Määttälälle

PRO 2008 -tunnustuspalkinto myönnettiin vuoden 2008 alussa Suomen hotelli-, ravintola- ja catering-alan huippuammattilaisille 11 sarjassa. Palkinnon myöntävät alan ammattilaiset monivaiheisen valintaprosessin kautta.

 

 

Vuoden opettaja Sinikka Määttälä

Vuoden opettajaksi 2008 valittiin ruokatuotannon lehtori Sinikka Määttälä, joka on työskennellyt pitkään opettajana Savonia-ammattikorkeakoulussa Kuopiossa.

Tunnustuspalkinnon perusteluina todetaan muun muassa, että ”ruokatuotannon lehtorina Sinikka Määttälä kannustaa opiskelijoita tuotekehittelyyn. Hän on edelleen innostunut alastaan ja haluaa kehittää sitä eteenpäin. Erityisen lähellä hänen sydäntään on savolaisen ruokakulttuurin esilletuominen sekä perinneruokien päivittäminen nykypäivään sopiviksi. Avoin ja ahkera Sinikka on opetustyönsä ohessa julkaissut alan kirjoja ja artikkeleita”.

Määttälä on tehnyt muun muassa savolaisen keittokirjan Hyvvee ja hyvän parasta ja kirjan Savo Cooking ruokatoimittaja Eila Ollikaisen ja valokuvaaja Mauno Hämäläisen kanssa. Suositut kirjat on kustantanut Savonia-ammattikorkeakoulu.

Juhlapalvelujen tuottamisen kiitetyn Juhlapalvelu-oppikirjan hän on tehnyt Jaakko Nuutilan ja Timo Saranpään kanssa.

Seuraavassa Sinikka Määttälä kertoo ammatinvalinnastaan ja opettajan työstä, ja kuulemme myös Määttälän opiskelijoiden kommentin opettajastaan:

kuuntelekuuntele Kesto 18'12"

 

 

 


Toimittaja: Anja Hiltunen

Haastateltavana:

  • Ruokatuotannon lehtori Sinikka Määttälä, Savonia ammattikorkeakoulu, Kuopio
  • Ruoka- ja elintarviketuotannon opiskelija Veera Keinänen, Savonia-ammattikorkeakoulu

4.4.2008
Anna palautetta, nimi ja sähköpostiosoite vapaehtoisia:

Nimi:

Sähköposti: