K-blogiNuorta mediaa -sivustoViittomakieltä käsittelevä sivusto
 
     

 

 

Päämajan seinällä koreilee Moves-juliste innoituksena ahkeralle kolmikolle.
   
   
   
   
 
  Vanha flamencohame kaapissa muistuttaa Ullaa alkeiskurssien suurkulutuksesta.
   
   
   
   
 
  Lauran vastuulla on muun muassa aikataulutus ja käsiohjelma.
   
   
   
   
 
  Sirpa nostaa maahanmuuttajanuoret lavalle ja toivoo heidän kotiutuvan Kuopion tanssikulttuuriin.

This is where the magic happens - Tehotytöt Ulla, Laura ja Sirpa luovat tuhansien nuorten tanssitapahtumaa

Kurkistus Moves-tapahtuman kulisseihin, eli Ulla Vuoren, Laura Lyhykäisen ja Sirpa Hartikaisen työhuoneeseen saa tanssikuumeen kohoamaan. Iloinen hyörinä, paperipinojen huojuttamat pöydät ja paksujen mappien valtaamat kaapit kielivät kovasta työstä, joka jättimäisen nuorisotapahtuman toteuttamiseksi tehdään. Tehtävä ei olekaan ihan pieni, sillä lähes 1500 tanssijan lisäksi katselmuksen ja sen oheistapahtumien osanottajamääräksi odotetaan useita tuhansia. Tehotytöiltä työ käy kuitenkin kuin tanssi.

 

Ulla triplavarmistaa

- Jonkun kirjoituksen mukaan tapahtumatuottajan ainoa tehtävä on varmistaa, varmistaa ja varmistaa ja nyt minä teen juuri sitä, tehotiimin kärkihahmo, Kuopion kaupungin nuoriso-ohjaaja Ulla valottaa nauraen toimenkuvaansa. Katselmuksen eteen on laitettu pyörät pyörimään jo vuonna 2000, kun Kuopion päättäjiltä tiedusteltiin halukkuutta isännöidä nuorten tanssitapahtumaa. Kaksi ja puoli vuotta sitten työ käynnistyi tapahtuman lanseerauksen määrittelyllä. Ulla korostaa nuorten olleen alusta alkaen mukana työssä. Nuoret itse keksivät ja äänestivät tapahtumalle nimen ja projektin graafinen ilmekin on nuorten mediapajan toteuttama. Itse Movesin aikana vapaaehtoiset nuoret dokumentoivat tapahtumia videokuvaten, haastatteluin ja mediapäiväkirjoin.

Ullan oma tanssihistoria alkoi pikkutyttönä balettitunneilta. - Ihan aikuisella iällä rohkaistuin toteuttamaan haaveeni flamencon tanssimisesta, Ulla kuvailee ja nauraa olevansa "alkeiskurssien ammattilainen" käytyään alkeet kolme kertaa ja jätettyään tanssimisen siihen.
- Oikea osaaminen tanssin alalta on katsomossa, hän myöntää. Tapahtumassa Ullan sytyttävät fiilis ja nuorten riemu. - Esityksissä katsojien kannustus on käsinkosketeltavaa.

 

Laura odottaa nuorten innokkuutta

Tapahtumasihteeri Laura päätyi projektiin aiemman kokemuksen kautta toimittuaan projektisihteerinä vuoden 2006 Nuori kulttuuri -tapahtumassa. Laura huolehtii yhteyksistä osallistujiin, tekee käsiohjelmaa ja hoitaa aikataulutuksen.
- Vapaa-ajalla jonkun verran jorailen ja kuopiolainen kun olen, niin joka kesää tulee oltua yleisössä Kuopio tanssii ja soi -tapahtumassa, Laura kommentoi omaa suhdettaan tanssiin. Lauralle tapahtuman suurin anti on iloiset ja innokkaat nuoret ja tanssijoiden onnesta hehkuvat kasvot esitysten jälkeen.

 

Sirpan harrastuksesta ovat enää kengät muistona

Mikkelin ammattikorkeakoulussa opiskeleva Sirpa otti suoraan Ullaan yhteyttä ja tarjoutui tuottaja-harjoittelijaksi. Sirpa toteuttaa kulttuurien välisen vuoropuhelun teemavuoden tavoitteita ja etsii innokkaita maahanmuuttajia esiintymään erityisesti freestagelle. Sirpan tanssijan uraa sävyttää kolmen lajia.
- Aikoinaan vänkäydyin balettitunneille siinä uskossa, että vielä parikymppisenäkin syntyy ballerinaksi, Sirpa aloittaa ja kertoo haaveen kariuduttua ajautuneensa steppitunneille ja lopulta flamencokursseillekin. Sittemmin harrastus on kuitenkin jäänyt ja muistona ovat enää steppikengät. Movesin tiimoilta Sirpa odottaa eniten maahanmuuttajien innostumista tanssista harrastuksena.
- Toivon heidän näkevän tässä hyvän tavan integroitua kuopiolaiseen mielenlaatuun ja tanssikulttuuriimme, Sirpa hehkuttaa.


Katso myös:

Moves - www.kuopio.fi/moves

Nuori Kulttuuri - www.nuorikulttuuri.fi

Teksti: Maria Kuula
Kuvat: Jenni Koponen

Haastateltavana:

  • Nuoriso-ohjaaja Ulla Vuori, Kuopion kaupunki
  • Tapahtumasihteeri Laura Lyhykäinen
  • Tuottaja-harjoittelija Sirpa Hartikainen, Mikkelin ammattikorkeakoulu

24.4.2008
Anna palautetta, nimi ja sähköpostiosoite vapaehtoisia:

Nimi:

Sähköposti: