K-blogiNuorta mediaa -sivustoViittomakieltä käsittelevä sivusto
 
     

Kuopiolla ja Pohjois-Savolla riittää matkailukysyntää kansallisesti ja kansainvälisesti

Koko Suomen matkailutulot ovat kahdeksan miljardia euroa. Kuopion kaupungissa kokonaismatkailutulo on kehittynyt vuoden 2001 60 miljoonasta eurosta viidessä vuodessa 130 miljoonaan euroon.

 


     
 
  Matkailun lehtori Markku Tyni
   
 
  Toimitusjohtaja Heikki Kähärä

Tästä tulosta vuonna 2006 vähittäiskaupan osuus oli peräti 54 %, mikä oli yllätys "Kuopion ja Pohjois-Savon matkailututkimus 2007" -selvityksen tekijälle matkailun lehtori Markku Tynille Savonia-ammattikorkeakoulusta. Tutkimuksen yhtenä tuloksena olikin, että Kuopio on monelle matkailijalle shoppailukaupunki.

Pohjois-Savon turistimagneetteja Kuopion lisäksi on tietysti Tahkon alue. Eniten Pohjois-Savo houkuttaa tällä hetkellä venäläisturisteja lyhyiden välimatkojensa ansiosta.

Venäläisturistein määrä on jo antanut entistä suuremman syyn ottaa Venäjänmatkailu huomioon myös matkailualan koulutuksessa, Tyni kertoo.

Kuopion Matkailupalvelun toimitusjohtajan Heikki Kähärän mielestä tutkimus haastaa kaikki Pohjois-Savon alueen matkailun kanssa toimivat entistä enemmän yhteistyöhön keskenään, ja toimimaan ulkomaille päin yhteisen itäsuomalaisen Finland Lakeland -brandin alla.

kuuntelekuuntele Kesto 15'20"

 


Toimittaja: Anja Hiltunen

Haastateltavana:

  • Matkailun lehtori Markku Tyni, Savonia-amk
  • Toimitusjohtaja Heikki Kähärä, Kuopion Matkailupalvelu oy

17.5.2008
Anna palautetta, nimi ja sähköpostiosoite vapaehtoisia:

Nimi:

Sähköposti: