K-blogiNuorta mediaa -sivustoViittomakieltä käsittelevä sivusto
 
     

Optiikan tutkimus ja sovellukset etenevät huimaa vauhtia muun teknologisen kehityksen myötä

Suomen optiikan seura järjesti syyskuussa 2008 yhdeksännet vuotuiset Optiikan päivät - ensimmäistä kertaa Kuopiossa. Tämä on tunnustus Kuopiossa tehtävälle optiikan tutkimus- ja kehitystyölle, joka on kehittynyt voimakkaasti viimeisen neljän vuoden aikana.

Kaksipäiväisessä seminaarissa esiteltiin optiikan alan viimeisimpiä tieteellisiä saavutuksia ja sovelluksia.

Optisia menetelmiä sovelletaan poikkitieteellisesti useilla sovellusalueilla, muun muassa tietoliikenteessä, turvallisuustekniikassa, paperiteollisuudessa, lääkevalmistuksessa, rakennustekniikassa ja monilla muilla aloilla.

 
  Tutkija Ervin Nippolainen

Lääketeollisuus on vahva optisen mittaustekniikan sovellusala Kuopiossa. Kuopion yliopisto ja VTT ovat saaneet lähes 2,5 miljoonan euron rahoituksen PROMIS-projektikokonaisuudelle (Pharmaceutical Process Measurement and Simulation Centre), jossa kehitetään prosessianalytiikkaa lääkevalmistusprosesseihin. Hanke on kiinnostanut laajasti ulkomaisia ja paikallisia lääke-, mittaus- ja automaatioyrityksiä, jotka näkevät optiikan mahdollisuudet teollisuuden mittaustekniikassa ja ovat panostamassa kuopiolaiseen tutkimusosaamiseen.

kuuntelekuuntele Kesto 8'21"

 

 


Toimittaja: Anja Hiltunen

Haastateltavana:

  • Tutkija Ervin Nippolainen, Kuopion yliopisto, fysiikan laitos

24.5.2008
Anna palautetta, nimi ja sähköpostiosoite vapaehtoisia:

Nimi:

Sähköposti: