K-blogiNuorta mediaa -sivustoViittomakieltä käsittelevä sivusto
 
     

Nykyajan teologian suuria kysymyksiä

 

Pekka Nieminen, 1. kappalainen:
Mikä Jumala on se oikea?

» Ohjelmasarjan etusivulle

     

Maailmassa on paljon sekä vanhoja että nuorempia uskontoja. Moni onkin miettinyt, mikä uskonto tai Jumala on juuri se oikea, joka tarjoaa pelastuksen. Vai onko näillä lopulta mitään väliä - tarjoavatko kaikki Jumalat ja uskonnot väylän pelastukseen?

Pekka Nieminen pohtii alustuksessaan, miksi maailmassa on niin paljon uskontoja. Eri uskontokuntien välillä ja jopa niiden sisällä on ollut aikojen saatossa paljonkin näkemyseroja. Evankelisluterilaisen kirkon, kuten monen muunkin, suhtauminen muihin uskontoihin onkin vaihdellut voimakkaasti vuosisatojen ja jopa vuosituhansien aikana.

Maailmanuskontojen ja uus-uskontojen leviäminen koko maailmaan on johtanut myös kristilliset kirkot uuteen tilanteeseen, jossa eri uskontojen kohtaamista ei voi välttää, siitä on ennemminkin tullut jo arkipäivää. Tämä on johtanut kirkot ja eri uskontojen edustajat uudenlaiseen tilanteeseen, kun kohtaamisissa pelkkä tieto tai tiedon kerääminen ei enää riitä - kohtaamisissa tarvitaan myös näkemystä.

Mitä nykypäivän kristittyjen sitten tulisi ajatella muista uskonnoista?

 
     
Näitä asioita Pekka Nieminen käsittelee alustuksessaan, jonka voitte kuulla kokonaisuudessaan oheisen äänilinkin kautta:  
kuuntele Kesto: 42'10"

» Ohjelmasarjan etusivulle


Alustus on taltioitu 8.10.2007 Puijon kirkolla Kuopiossa.

Taltiointi: Kimmo Salvén

Puheenvuorossa:

  • Pekka Nieminen, 1. kappalainen

16.11.2007
 Anna palautetta toimitukselle, nimi ja sähköpostiosoite vapaehtoisia:

Nimi:

Sähköposti: