K-blogiNuorta mediaa -sivustoViittomakieltä käsittelevä sivusto
 
     


Nykyajan teologian suuria kysymyksiä

Puijon papisto valmisteli kotikirkon juhlavuoden kunniaksi luentosarjan "Nykyajan teologian suuria kysymyksiä". Kantti taltioi neljä aiheeseen liittyvää alustusta, jotka voit kuunnella näillä sivuilla.

 

Osa 4/4

» Seurakuntapastori Mari Voutilainen:
Uskonyhteisön merkitys

Sarjan viimeisessä osassa seurakuntapastori Mari Voutilainen pohtii uskonyhteisöjen syntyä ja merkitystä. Miksi kristityt muodostavat seurakuntia, miksi seurakuntia ja kirkkoja on niin paljon, mitä tarkoittavat näkyvä tai näkymätön kirkko tai seurakunta sekä sitä, mikä on tradition ja niin sanotun uuden tiedon viisaus?

 
     

Osa 3/4

» Seurakuntapastori Heikki Hyvärinen:
Mikä on ihminen?

Ihmisestä jaetaan usein eri osiin sielu, ruumis ja henki.

Mikä on ihminen ja mitä on ihmisyys? Entä mikä on elämän tarkoitus? Seurakuntapastori Heikki Hyvärinen pohtii puheenvuorossaan ihmisyyden eri ulottuvuuksia. Hän pohtii myös sitä, miksi ihmisen sanotaan olevan Jumalan kuva, kun ihminen kuitenkin elää synnissä.

 
     

Osa 2/4

» Pekka Nieminen, 1. kappalainen:
Mikä Jumala on se oikea?

Maailmassa on paljon sekä vanhoja että nuorempia uskontoja. Moni onkin miettinyt, mikä uskonto tai Jumala on juuri se oikea, joka tarjoaa pelastuksen.

Vai onko näillä lopulta mitään väliä - tarjoavatko kaikki Jumalat ja uskonnot väylän pelastukseen?

 
     

Osa 1/4

» Kirkkoherra Jaana Marjanen:
Onko Jumalaa?

Marjanen käy alustuksessaan läpi erilaisia esille nousevia ajatuksia ja peruskysymyksiä, kuten sitä miten usko ja järki suhteutuvat toisiinsa, ovatko ne keskenään sopusoinnussa vai ristiriitaisia. Entä miten raamatun historiallisen tiedon luotettavuuteen tulisi suhtautua, kun raamatussa kerrottujen tapahtumien ja raamatun kirjojen kirjoittamisen välillä on historialliselta kannalta pitkä etäisyys.