K-blogiNuorta mediaa -sivustoViittomakieltä käsittelevä sivusto
 
     

Arkkipiispalla vieraana

Arkkipiispalla vieraana on Kuopion kaupungintalolla pidettävä esitelmä- ja keskustelusarja.

Ortodoksisen kirkon arkkipiispa Leon kutsumina tavataan tunnettuja tieteen, talouselämän, taiteen ja muiden alueiden edustajia. Teemojen käsittelyssä korostuvat eettiset näkökulmat.

Taustayhteisöinä mukana ovat Kuopion kaupunki, Kuopion Yliopistoseura ry ja Karjalan hiippakunnan säätiö.

» Ohjelmasarjan etusivulle

 

  Kuva: Kimmo Salvén
 

Pääesikunnan tiedustelupäällikkö,
lippueamiraali Georgij Alafuzoff:
Turvallisuusuhkat ja kulttuurien haasteet

     
Kevään ensimmäiseksi vieraaksi arkkipiispan pakeille saapui pääesikunnan tiedustelupäällikkö, lippueamiraali Georgij Alafuzoff. Aluksi arkkipiispa esittelee vieraan.  
kuuntele Kesto: 5'10"
     
 

Globalisaatio ja nopealiikkeinen sähköinen media on tuonut kriisit ja sodan lähemmäs tavallista ihmistä kuin koskaan. Kun maailmantuska tulvii ruokapöytiin, ei voi olla ajattelematta myös Eurooppaan tai jopa Suomeen kohdistuvia sotilaallisia uhkia tai vaikkapa terrorismia.

Alafuzoff käy puheenvuorossaan läpi kansalliseen turvallisuuteen liittyviä seikkoja ja pohtii sitä, miksi periaatteessa rauhaa rakastavat ihmiset ovat valmiita äärimmäisiin keinoihin, kun kulttuurien väliset erot leimahtavat liekkeihin tai voimakkaat poliittiset näkemyserot kohtaavat.

 

 

Voiko sota tai esimerkiksi sotilaallinen väliintulo olla oikeutettua? Onko sotilaallisin keinoin puolustautuminen oikeutettua?

Onko olemassa yhtä oikeaksi koettua tai oikeaksi todistettua arvomaailmaa? Sulkeeko se pois jonkin toisen arvomaailman oikeamielisyyden?

     
Muun muassa näitä asioita Alafuzoff pohtii puheenvuorossaan, jonka voit kuunnella oheisen äänilinkin kautta.  
kuuntele Kesto: 34'11"
     
» Ohjelmasarjan etusivulle    
 Anna palautetta, nimi ja sähköpostiosoite vapaehtoisia:

Nimi:

Sähköposti: