K-blogiNuorta mediaa -sivustoViittomakieltä käsittelevä sivusto
 
     

Nykyajan teologian suuria kysymyksiä

 

Seurakuntapastori Heikki Hyvärinen:
Mikä on ihminen?

» Ohjelmasarjan etusivulle

     

Ihmisestä jaetaan usein eri osiin sielu, ruumis ja henki. Mikä on ihminen ja mitä on ihmisyys? Entä mikä on elämän tarkoitus? Seurakuntapastori Heikki Hyvärinen pohtii puheenvuorossaan ihmisyyden eri ulottuvuuksia. Hän pohtii myös sitä, miksi ihmisen sanotaan olevan Jumalan kuva, kun ihminen kuitenkin elää synnissä.

Ihmiselle on tärkeää ymmärtää mistä on tullut, millainen on oma tausta ja millainen on lähiseudun, yhteiskunnan ja maailmankin lähihistoria. Näiden perusteella ihminen muodostaa oman maailmankuvansa, mutta nämä asiat myös vaikuttavat siihen millaisia me itse olemme. Hyvärinen toteaakin, että välillä on ihan hyvä pysähtyä pohtimaan mistä tulen, minne olen menossa sekä sitä, mikä on ihmisen kohtalo kuoleman jälkeen.

 
     
Näitä asioita kuitenkin pohditaan yhä vähemmän, Hyvärinen toteaa. Hänestä tuntuukin siltä, että ihminen täyttää elämän tarkoituksettomuudesta johtuvan sisäisen onttouden viihteellä, harrastuksilla ja päihteillä niin tehokkaasti, ettei ihmisellä oikeastaan ole edes mahdollisuutta tai aikaa miettiä elämän tarkoitusta.
     
Näitä asioita Heikki Hyvärinen käsittelee alustuksessaan, jonka voitte kuunnella kokonaisuudessaan oheisen äänilinkin kautta:  
kuuntele Kesto: 38'50"

» Ohjelmasarjan etusivulle


Alustus on taltioitu 22.10.2007 Puijon kirkolla Kuopiossa.

Taltiointi: Kimmo Salvén

Puheenvuorossa:

  • Seurakuntapastori Pekka Nieminen, Puijon kirkko

23.11.2007
 Anna palautetta, nimi ja sähköpostiosoite vapaehtoisia:

Nimi:

Sähköposti: