K-blogiNuorta mediaa -sivustoViittomakieltä käsittelevä sivusto
 
     

Nykyajan teologian suuria kysymyksiä

 

Seurakuntapastori Mari Voutilainen
Uskonyhteisön merkitys

» Ohjelmasarjan etusivulle

     

Sarjan viimeisessä osassa seurakuntapastori Mari Voutilainen pohtii uskonyhteisöjen syntyä ja merkitystä. Miksi kristityt muodostavat seurakuntia, miksi seurakuntia ja kirkkoja on niin paljon, mitä tarkoittavat näkyvä tai näkymätön kirkko tai seurakunta sekä sitä, mikä on tradition ja niin sanotun uuden tiedon viisaus?

Hän kertoo alustuksessaan myös "uskon hoitamisen pöydästä". Jotta pöytä voi olla tukeva, toimiva ja turvallinen, sen kaikkien neljän jalan tulee olla yhtä pitkiä ja kunnossa, tällöin pöytä ei keiku.

Pöydän ensimmäinen tukijalka on raamattu. Raamattua on tärkeätä tutkia ja lukea, kristinusko perustuu raamattuun.

 
     

Pöydän toinen jalka on rukous. Yhteys jumalaan pysyy kunnossa, kun olemme kuulolla ja tuomme asiamme Jumalalle rukouksissamme.

Kolmas jalka on ehtoollinen. Jeesus ruokkii meitä ehtoollisella verellään ja ruumiillaan. Hän vahvistaa uskoamme seurakunnan yhteisellä aterialla.

Neljäs jalka on kristittyjen yhteys. Raamatun tutkiminen, rukous ja ehtoollinen toteutuvat kristittyjen yhteydessä. Kokoontumiset ja yhdessäolo hoitavat uskoa ja antavat voimia arjessa elämiseen.

     
Näitä asioita Mari Voutilainen käsittelee alustuksessaan, jonka voitte kuunnella kokonaisuudessaan oheisen äänilinkin kautta:  
kuuntele Kesto: 21'08"

» Ohjelmasarjan etusivulle


Alustus on taltioitu 29.10.2007 Puijon kirkolla Kuopiossa.

Taltiointi: Kimmo Salvén

Puheenvuorossa:

  • Seurakuntapastori Mari Voutilainen, Puijon kirkko

30.11.2007
 Anna palautetta, nimi ja sähköpostiosoite vapaehtoisia:

Nimi:

Sähköposti: