K-blogiNuorta mediaa -sivustoViittomakieltä käsittelevä sivusto
 
     

 

Yliopiston kamarikuoro esiintyi tilaisuudessa.

 

   
   
 
Rehtori Matti Uusitupa.  

 

 

Kuopion yliopiston 42.
vuosipäivän juhla

Kuopion yliopiston vuosipäivää vietettiin 27.3.2008 vähäeleisesti, mutta arvokkaasti. Kuopion yliopiston rehtori Matti Uusitupa kiinnitti puheessaan huomiota meneillään olevaan korkeakoulurakenteen myllerrykseen. Hän totesi Itä-Suomen yliopiston rakentamisen etenevän suunnitelmien mukaan. Kauppatieteiden tutkinnonanto-oikeuden saaminen Itä-Suomen yliopistoon oli Uusituvan mukaan onnellinen ratkaisu koko Itä-Suomelle.

- Suomalaista yhteiskuntaa rakennetaan osaamispohjaiseksi yhteiskunnaksi. Nykyinen hallitus on tehnyt jo koko joukon uusia avauksia ja linjauksia, joilla Suomesta rakennetaan lähivuosina maa, joka on tunnettu kansainvälisesti vetovoimaisena innovaatioympäristöstään ja huippuosaamisestaan. Tähän liittyy myös korkeakoulujen toiminnan ja rakenteiden kehittäminen - meneillään oleva yliopistoreformi.

- Vuonna 2005 valmistuneessa Itä-Suomi-ohjelmassa esitettiin kolme keskeistä tavoitekokonaisuutta: kansainvälisesti kilpailukykyinen elinkeinoelämä ja innovaatiojärjestelmä, vetovoimainen elinympäristö ja toimiva infrastruktuuri sekä uudistumiskykyinen hyvinvointiyhteiskunta. Kaikkia näitä tavoitteita tukevat vahvasti yliopistojen perustehtävät.
Mutta mitä käytännössä on tapahtunut Itä-Suomi-ohjelmalle? Kovin hiljaista on ollut paitsi yliopisto- ja korkeakoululaitoksessa, jossa edetään isoilla loikilla, kysyi Uusitupa.

Kuuntele puheenvuoro kokonaisuudessaan:

kuuntelekuuntele

Kesto 17'49"Katso myös:

Kuopion yliopiston 42. vuosipäivän juhlasta taltioitu VTT:n pääjohtaja Erkki KM Leppävuoren puheenvuoro

Toimittaja: Kari Salmela

Puheenvuorossa:

  • Rehtori Matti Uusitupa, Kuopion yliopisto

28.3.2008
Anna palautetta, nimi ja sähköpostiosoite vapaehtoisia:

Nimi:

Sähköposti: