Kuopion penkkariajelu 2017

Penkkarit! Jo kohta perinteiseen tapaan eniten ääntä ainakin kaupungintalon edessä piti Lumit, joka hurrasi vuoroin penkkariväelle ja Kuopion liikenteelle. Penkkarit vetivät kansaa muutenkin mukavasti paikalle - ja saimme taas hyvän kuvasaaliin juhlijoista.

Suomeen perustettiin ammatillisen koulutuksen vientiyhtiö

Savon ammatillisen koulutuksen kuntayhtymä on mukana toimintansa aloittaneessa ammatillisen koulutuksen vientiyhtiössä. Kohdealueita alkuvaiheessa ovat mm. Kiina, Afrikka ja Lähi-Itä.

Savonian koulutus kiinnosti ulkomailla lukuvuosimaksuista huolimatta

Tammikuun lopulla päättyneeseen hakuun Savonia-ammattikorkeakoulun vieraskielisiin amk-koulutuksiin tuli hakemuksia peräti 33 eri maasta. Yhteensä 35 aloituspaikkaa tavoitteli yli 80 hakijaa.

World Skills: Annika ja Juho kilpailemaan Abu Dhabiin

Savon ammatti- ja aikuisopisto on mukana syksyn World Skills -ammattitaitokisoissa kolmen opiskelijan voimin. Tapasimme kaksi näistä opiskelijoista, nuoren ammatinvaihtajan leipomoalalta sekä Taitajista SM-kultaa voittaneen mestarin metallialalta.

Digitaidot karttuvat vertaisoppimalla

Pyörön koulun 6 A -luokan lattialla huristelee toistakymmentä pientä Edison-robottia. Robotit seuraavat valoa, vaihtavat suuntaa taputuksesta tai ottavat matsia toisten robottien kanssa sumopainiareenalla. Menossa on koulun VerDi-tunti eli digitaitojen oppiminen vertaisoppimisen avulla.

Ennätysmäärä tutkintoja Itä-Suomen yliopistossa

Itä-Suomen yliopistossa suoritettiin kaikilla tutkintotasoilla ennätysmäärä tutkintoja vuonna 2016. Sekä ylempien että alempien korkeakoulututkintojen määrä kasvoi erityisesti kasvatustieteellisellä koulutusalalla ja oikeustieteissä. Alempien korkeakoulututkintojen määrä kasvoi huomattavasti myös humanistisella ja yhteiskuntatieteellisellä koulutusalalla.

Uusissa kouluruokasuosituksissa korostuvat yhteisöllisyys ja kasvikset

Uusi ”Syödään ja opitaan yhdessä -kouluruokailusuositus” korostaa kouluruokailun yhteisöllisyyttä, oppilaiden osallisuutta, aikuisten antamaa roolimallia sekä terveellistä ja kestävän kehityksen mukaista kouluruokaa.

Koulujen lääkekasvatuksessa on parantamisen varaa

Erilaiset lääkkeet ovat osa arkeamme, halusimmepa sitä tai emme. Siksi lääkkeiden oikean ja järkevän käytön opettaminen lapsille ja nuorille on ensiarvoisen tärkeää.

Kieltenopetus on kielellä suihkuttelua

Tämän päivän nuori valitsee opiskeltavakseen perinteisten englannin ja ruotsin kielten sijaan espanjaa, ranskaa tai venäjää. Toki englannin vankkumaton suosio näkyy edelleen, mutta kieltenopettaja Eveliina Bovellanin mukaan kieliä valitaan monipuolisemmin kuin aiemmin.

Itä-Suomen yliopistolle 200 000 euron lahjoitus

Itä-Suomen yliopiston Tiedosta hyvä tulevaisuus -tukikampanja on saanut merkittävän lahjoituksen Eevi ja Eemil Tannisen säätiöltä. Säätiön 200 000 euron lahjoitus on kohdennettu yliopiston kauppatieteelliselle...

Tuoreimmat