Ruotsinkielinen taidevartti: Ferdinand von Wright – Kyyhkyslakka

Jaa Facebookissa
Tweettaa Twitterissä

Ajan tavan mukaisesti Ferdinand von Wright kasvatti kyyhkysiä kotonaan Haminalahdessa ja ne toistuvatkin usein hänen maalaustensa aiheena. Tällä kertaa Taidevartissa tarkastellaan lähemmin teosta Kyyhkyslakka vuodelta 1877.

Aihetta lähestytään poikkeuksellisesti taiteilijaveljesten äidinkielellä eli ruotsiksi.

Svenskspråkig konstkvart:

Enligt tidens anda födde Ferdinand von Wright upp tama duvor i sitt hem i Haminalax, och de figurerar i många av hans konstverk. I veckans konstkvart tar vi en närmare till på målningen Duvslag från 1877.

Ohjelmasarjan etusivulle:

Taidevartti

Poimintoja Taidevarteista:

video

Taidevartti: Alexandra Frosterus-Såltin – Äiti nukkuvan lapsen vuoteen vieressä

Alexandra Frosterus-Såltin (1837-1916) oli ensimmäisiä ulkomailla opiskelleita naistaiteilijoitamme. Hänet tunnetaan erityisesti runsaasta alttaritaulutuotannostaan, mutta hän oli myös suosittu kodin ja lapsimaailman kuvaaja.
video

Taidevartti: Albert Edelfelt – Taitelijan äidin muotokuva

Taidevartissa esitellään Albert Edelfeltin maalaama muotokuva äidistään Alexandra Edelfeltistä vuodelta 1883. Taidevartissam myös valotetaan Alexandra Edelfeltin persoonaa ja hänen suhdettaan kuuluisaan taiteilijapoikaansa.
video

Taidevartti: Leonardo Da Vilhun kokoelman piirtäjät ja piirustukset

Risto Vilhusen syntymäpäivänä 28.10.2015 Kuopion taidemuseossa pidetyn Taidevartin aiheena olivat Leonardo Da Vilhun kokoelman piirtäjät ja piirustukset.

Vastaa