SciFest on irrottelua tieteen keinoin

Jaa Facebookissa
Tweettaa Twitterissä

Sateenkaaria koeputkessa, harmonografin piirtämää taidetta, liikkuvia robotteja, valeuutisia ja paljon muuta tarjosi SciFest eli Joensuussa järjestettävä tiede-, ympäristö- ja teknologiafestivaali. Toukokuun puolivälissä järjestetty tapahtuma oli järjestyksessään jo kahdestoista.

– Arvostan kyllä tätä tapahtumaa, sillä tässä irrottaudutaan koulumaailmasta, tehdään käsin, katsotaan ja koetaan. Ei ajatella kaavoja, unohdetaan numerot ja perinteiset menetelmät ja voidaan nähdä harmonografin avulla kuinka kaunista matematiikka on, kuvaa Matemaattista taidetta -nimistä pajaa isännöinyt Tommi Sallinen.

Kuuntele tunnelmia tapahtumasta:

KuunteleKesto: 15’13”

 

SciFest tapahtuman taustalla ovat Joensuun Tiedeseura ry sekä Itä-Suomen yliopisto.

JÄTÄ VASTAUS