K-blogiNuorta mediaa -sivustoViittomakieltä käsittelevä sivusto
 
     

Mitä korkeakoulujen auditoinneista on opittu?

Korkeakoulujen auditoinnit liittyvät korkeakoulujen laatutyöhön, kertoo Korkeakoulujen arviointineuvostosta (KKA) projektisuunnittelija Sirpa Moitus. Auditoinnissa on kyse siitä, mitä laatuongelmia korkeakoulussa on tunnistettu ja mihin kehittämistoimiin ongelmien parantamiseksi on ryhdytty.

 

 

Projektisuunnittelija Sirpa Moitus

Sirpa Moitus on tehnyt maaliskuuhun 2008 mennessä tehdyistä 15 korkeakoulun auditoinneista yhteenvetoselvityksen, jossa tarkastellaan millaisia vahvuuksia ja kehittämiskohteita korkeakouluista löytyi.

Selvitys osoitti, että kun laadunvarmistus on kunnossa, on toiminnan kehittämisestä näyttöä. Kehittyneessä laatukulttuurissa esimerkiksi opiskelijoilla oli omaa laatukoulutusta. Opiskelijat nousevatkin tärkeäksi ryhmäksi laadunvarmistuksessa, Moitus toteaa.

Korkeakoulujen yhteiseksi kehittämiskohteeksi selvityksessä osoittautui työelämäyhteistyö eli se, miten työelämä voi esittää näkemyksiään korkeakoulujen laatuun ja laadun kehittämiseen.

Neljä korkeakoulua on auditoitu myös uudestaan. Uusinta-auditoinnit otettiin käyttöön korkeakoulujen omasta toivomuksesta, ja ne tehdään kahden vuoden kuluttua ensimmäisestä auditoinnista. Tämä osoittaa sen, että auditoinnit otetaan korkeakouluissa vakavasti. Suomalaista auditointijärjestelmä arvostetaan myös kansainvälisesti.

kuuntelekuuntele Kesto 4'43"

 

 

 


Katso myös:

Riitta Rissanen Korkeakoulujen arviointineuvoston jäseneksi
kantti.net

Laatuajattelu jyllää korkeakoulumaailmassa
kantti.net

Mikä auditointi?
kantti.net

Korkeakoulujen arviointineuvosto

Toimittaja: Anja Hiltunen

Haastateltavana:

  • Projektisuunnittelija Sirpa Moitus, Korkeakoulujen arviointineuvosto

5.4.2008




Anna palautetta, nimi ja sähköpostiosoite vapaehtoisia:

Nimi:

Sähköposti: