K-blogiNuorta mediaa -sivustoViittomakieltä käsittelevä sivusto
 
     

Dieetillä rantakuntoon?

Kevät on monenlaisen heräämisen aikaa. Puutarha nousee vähitellen kukoistukseensa, veneilykausi alkaa. Kovin usein keväällä puutarhaa rapsutellessa herää todellisuuteen, jossa aiemmin niin trimmattu pyykkilautavatsa on tiessään ja tilalla on talven aikana kasvamaan päässyt vatsakumpu.

Vaikka laihtuminen on teoriassa yksinkertaista - energiankulutuksen tulee olla suurempi kuin energiansaannin - se tuottaa silti usein vaikeuksia, joko paino ei putoa tai sitten dieettien kautta päästään jojo-efektiin jossa paino kyllä putoaa, mutta palaa jälleen ennalleen dieetin päättymisen jälkeen.

Onko dieetti todellinen vaihtoehto, vai tuleeko nopeaan ja helppoon painonpudotukseen suhtautua kuin helppoon rahaan, suurella epäilyksellä?

Ravitsemusterapeutti Laura Rantalainen tarjosi nopeita tuloksia hakeville vaihtoehdoksi erittäin niukkaenergistä dieettiä (Very Low Calory Diet - VLCD), jota toteutetaan muutamista viikoista aina pariin kolmeen kuukauteen saakka.

Olennaista dieeteissä on aina se, että pidetään huolta tasapainoisesta ravintoaineiden saannista ja opetellaan dieetinkin aikana säännöllisyyttä.

Pelkän lyhyen dieetin lisäksi VLCD:tä voi hyvin käyttää myös pidempiaikaisen painonhallintaprojektin alkusykäyksenä. Pidempikestoiseen painonhallintaan palaamme viikon kuluttua.

Kimmo Salvén tapasi ravitsemusterapeutti Laura Rantalaisen:

kuuntelekuuntele Kesto 10'23"
 


   
 
Ravitsemusterapeutti Laura Rantalainen
 
     

 


Katso myös:

Pienten muutosten tekeminen on avain pysyvään painonhallintaan
kantti.net

Hyvän elämän eväät - ohjelmasarja painonhallinnasta
kantti.net

Ikääntyneiden ravitsemuksessa puutteita
kantti.net

Toimittaja: Kimmo Salvén

Haastateltavana:

  • Laillistettu ravitsemusterapeutti Laura Rantalainen, KYS,
    kliinisen ravitsemuksen yksikkö

5.5.2008
Anna palautetta, nimi ja sähköpostiosoite vapaehtoisia:

Nimi:

Sähköposti: