Mitä tehdä rauhoitetulle raadolle?

Jaa Facebookissa
Tweettaa Twitterissä
Konservointimestari Terho Hämäläinen.

Kuopiolaisen ruokakaupan ilmoitustaululta löytyi hiljattain kuolleen liito-oravan myynti-ilmoitus. Sittemmin kävi ilmeiseksi, ettei kuolleena löydettyjä rauhoitettuja eläimiä saa myydä, vaan oikea paikka niille on luonnontieteellinen museo.

– Meille tulee vuosittain useampiakin liito-oravia. Ihmiset toimittavat niitä meille aktiivisesti kun löytävät, sillä se on sen verran omituisen näköinen eläin. Niitä tulee meille tavallisena oravana tai jopa rottana, tuumaa konservointimestari Terho Hämäläinen Kuopion luonnontieteellisestä museosta.

Museoon on tarjontaa erityisesti oravista, siileistä ja minkeistä sekä moottoritiellä auton alle jääneistä raadoista.
– Kannattaa ottaa tänne heti yhteyttä ja sitten mietitään yhdessä, että miten niiden kanssa toimitaan. Saukkoja otetaan vastaan kaikki mitä tulee, sillä niistä tehdään tutkimusta ja se on seurattava laji.

Kuopion luonnontieteellisellä museolla on maamme merkittävimpiin lukeutuvat luonnontieteelliset kokoelmat.
– Tutkimustoiminta on peruskivi tälle toiminnalle. Tutkijat tarvitsevat dataa omiin tutkimuksiinsa ja paljon tehdään esimerkiksi dna-tutkimusta, Teuvo Hämäläinen kertoo.

kuuntele Kesto 8’57”

Vastaa