Jaa Facebookissa
Tweettaa Twitterissä

Juhannus:

Vietetään 20. ja 26. päivän väliin osuvana lauantaina, aattoa tätä edeltävänä perjantaina.

Liturginen väri on valkoinen.

Puoli vuotta ennen Jeesusta syntynyt Johannes Kastaja toimi Jeesuksen tienraivaajana.

Juhannuksena Suomessa vietetään keskikesän juhlaa yöttömässä yössä. Mutta moniko meistä muistaa, että juhannuskin on kirkollinen juhlapyhä? Juhannusta vietetään Johannes Kastajan muistoksi, mutta ken oli tämä päänsä menettänyt tulisieluinen julistaja ja Jeesuksen edelläkävijä?

– Johannes Kastaja on keskeinen hahmo evankeliumeissa Jeesuksen edeltäjänä. Tosin hän oli tyystin erilainen hahmo kuin Jeesus. Hän paastosi, oli autiomaassa, eli niukasti ja julisti ihmisille palavasieluisesti Jumalan valtakunnan tuloa. Hän myös kastoi ihmisiä Jordan – virrassa ja Jeesuksenkin julkinen toiminta alkoi siitä, kun Johannes kastaja kastoi hänet, kertoo pastori Heikki Hyvärinen.

Johannes Kastajan suorapuheisuus koitui hänen kohtalokseen ja hän menetti päänsä oltuaan liian kovasanainen hallitsijaa kohtaan.

Kuuntele haastattelu:

kuuntele Kesto 6’30”

Ohjelmasarjan etusivulle:

Kirkon pyhät

Vastaa