SciFestin teemana on biotalous

Jaa Facebookissa
Tweettaa Twitterissä

Joensuun Tiedeseura ry järjestää toukokuussa Joensuun Areenalla jo kymmenettä kertaa koululaisille ja toisen asteen opiskelijoille suunnatun SciFest -tiedefestivaalin. Teemana on tänä vuonna biotalous, ja festivaalin tavoitteena on tutustuttaa eri-ikäiset nuoret ja heidän opettajansa tieteen nykytilaan, eri alojen tutkimukseen ja yritysten hyödyntämiin sovelluksiin.

– SciFest juhlii 10-vuotista taivaltaan 12.–14.5.2016 teemalla Pallo riittää! Haluamme tuoda teeman kautta esille biotalouden mahdollisuuksia tulevaisuuden alana ja antaa tutkimuslaitoksille, yrityksille ja muille alan toimijoille mahdollisuuden nostaa esille jo nyt biotaloudessa tehtävää työtä ja siihen liittyviä haasteita, kertoo tiedeseuran toiminnanjohtaja Pauliina Korhonen.

– Haastamme koululaiset ja nuoret pohtimaan, miten he omalla toiminnallaan ja valinnoillaan voivat vaikuttaa maapallomme ja sen asukkaiden hyvinvointiin. Haluamme aktivoida nuoria toimimaan niin, että pallomme riittää elinvoimaisena tulevaisuuden sukupolville.

Ohjelma koostuu kymmenistä työpajoista, joiden järjestäjinä toimivat korkeakoulujen tutkimusryhmät, yritykset, yhdistykset sekä koulujen tiederyhmät.

Tiedeseura sai tukea Opetus- ja kulttuuriministeriöltä toiminnan järjestämiseen yhteensä 200 000 euroa vuosille 2016 ja 2017. Myös Olvi-säätiö myönsi 25 000 euron avustuksen SciFest 2016 -tiedefestivaalin järjestämiseen.

– SciFest on jatkuvuudellaan osoittanut tarpeellisuutensa tiedeopetuksen kehittämisessä, koulujen ja yliopistojen välisen kynnyksen madaltamisessa ja tieteen popularisoinnissa saavuttamalla ensi keväänä jo kunnioitettavan kymmenen vuoden iän, fiilistelee SciFestiä ensimmäisen kerran yli 10 vuotta sitten järjestänyt Joensuun Tiedeseuran puheenjohtaja ja nykyisin Turun yliopistoon siirtynyt professori Erkki Sutinen.

Vastaa